Δάκτυλα με πορτοκάλι
Κάθε τραπέζι που κάνουμε τα δάκτυλα είναι παρόντα. Είναι κυπριακή συνταγή και ονομάζετε έτσι λόγω των 2 άκρων τους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην το αφήσετε πολλή ώρα στο σιρόπι το βγάζετε αμέσως. Το πορτοκάλι πηγαίνει σχεδόν με όλες τις συνταγές αλλά μη βάζετε πολύ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Το σιρόπι το προετοιμάζετε γρήγορα ώστε να μην είναι ζεστό. Για να το ετοιμάσετε βάζετε όλα τα υλικά μαζί και αφου πάρει βράση το αφήνετε για ακόμη 15 λεπτά.
-
2
Αφου ετοιμάσετε τη ζύμη ζυμώνοντας τα υλικά ώστε να γίνουν μια ζύμη ούτε σφιχτή, ούτε μαλακή, ετοιμάσετε και τη γέμιση. Αλέθετε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη και τη κανέλα και ζυμώνεται με το ανθόνερο (είναι καλύτερα να ζυμωθούν).
-
3
Ανοίγετε φυλλο και κόβετε στενόμακρες λωρίδες. Βάζετε τη γέμιση στη μέση και διπλώνετε δυο φορές και κλείνετε τις άκριες πιέζοντας με το πιρούνι.
-
4
Τηγανίζεται σε μπόλικο ζεστό λάδι και σε μέτρια φωτιά. Οταν ροδίσουν τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνετε στο κρύο σιρόπι που φτιάξατε προηγούμενως, το βάζετε σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε με αλεσμένα αμύγδαλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια