Δάκτυλα με πορτοκάλι

13 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
EverOikonomoy
EverOikonomoy @cook_8523465
,Κύπρο

Κάθε τραπέζι που κάνουμε τα δάκτυλα είναι παρόντα. Είναι κυπριακή συνταγή και ονομάζετε έτσι λόγω των 2 άκρων τους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην το αφήσετε πολλή ώρα στο σιρόπι το βγάζετε αμέσως. Το πορτοκάλι πηγαίνει σχεδόν με όλες τις συνταγές αλλά μη βάζετε πολύ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για ζύμη
  2. 6 ποτήρια αλεύρι
  3. 1/2 πορτοκάλι (τον χυμό του)
  4. 3/4 φλ. λάδι
  5. νερο όσο χρειαστεί
  6. Για γέμιση
  7. 1 1/2 ποτήρι αμύγδαλα
  8. 1 κ.σ ανθόνερο
  9. 1 κ.γ κανέλα
  10. 1 κ.σ ζάχαρη
  11. Για σιρόπι
  12. 4 ποτήρια ζάχαρη
  13. 4 ποτήρια νερό
  14. 1 ξύλο κανέλας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Το σιρόπι το προετοιμάζετε γρήγορα ώστε να μην είναι ζεστό. Για να το ετοιμάσετε βάζετε όλα τα υλικά μαζί και αφου πάρει βράση το αφήνετε για ακόμη 15 λεπτά.

  2. 2

    Αφου ετοιμάσετε τη ζύμη ζυμώνοντας τα υλικά ώστε να γίνουν μια ζύμη ούτε σφιχτή, ούτε μαλακή, ετοιμάσετε και τη γέμιση. Αλέθετε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη και τη κανέλα και ζυμώνεται με το ανθόνερο (είναι καλύτερα να ζυμωθούν).

  3. 3

    Ανοίγετε φυλλο και κόβετε στενόμακρες λωρίδες. Βάζετε τη γέμιση στη μέση και διπλώνετε δυο φορές και κλείνετε τις άκριες πιέζοντας με το πιρούνι.

  4. 4

    Τηγανίζεται σε μπόλικο ζεστό λάδι και σε μέτρια φωτιά. Οταν ροδίσουν τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνετε στο κρύο σιρόπι που φτιάξατε προηγούμενως, το βάζετε σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε με αλεσμένα αμύγδαλα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

EverOikonomoy
EverOikonomoy @cook_8523465
στις
,Κύπρο