Δασόαλο
Παραδοσιακό μυρωδάτο, γλυκό, νοστιμότατο ρόφημα, που το φτιάχνει η γιαγιά μου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο άρτος είναι αυτός που παίρνουμε από την εκκλησία. Αν βάλουμε λίγο παραπάνω απο 250γρ. δεν πειράζει.Είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα που το φτιάχνουμε στις νηστείες και την Καθαρά Δευτέρα, στο νησί μου την Πάτμο. Μυρίζει τέλεια!!!
Υλικά
-
3 κουταλιές ζάχαρη
-
1 κομμάτι άρτο χωρίς την κόρα (250γρ περίπου)
-
1 μπουκάλι νερό (1 λίτρο)
-
125 γρ αμυγδαλόψυχα
-
Λίγες σταγόνες ανθόνερο
-
Λίγο μοσχοκάρυδο
-
Λίγη κοπανισμένη μαστίχα Χίου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με τον άρτο, τον οποίο τον έχουμε τρίψει με τα χέρια μας.
-
2
Ρίχνουμε την αμυγδαλόψυχα και την μαστίχα. Το αφήνουμε να χυλώσει.
-
3
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και το ανθόνερο.
-
4
Τέλος το σουρώνουμε και είναι έτοιμο να το πιούμε.
-
5
Διατηρείτε στο ψυγείο. Πίνεται ζεστό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)