tjo
tjo @cook_8483520
,Ελλάδα

.. τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο τίτλος..! Η αυθεντική συνταγή του εθιστικού γλυκού των Friday's!

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται με παγωτό βανίλια και ψιλοκομμένο πεκάν ή ψημένα αμύγδαλα.Στην εκτέλεση της συνταγής, το site δίνει την εκτέλεση του brownie ως εξήςΒάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων τη ζάχαρη, το βούτυρο και 2 κ.σ. νερό σε μεγάλο μπολ για μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία για 4-5 λεπτά ή μέχρι να γίνει το μίγμα αφρώδες, ανακατεύουμε μια φορά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να ενσωματωθούν. Ανακατεύουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.Τη συνταγή τη βρήκα απ' τοtgifridaysathome.blogspot.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 - 9 άτομα
  1. Brownies
  2. 1 2/3 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  3. 1/2 φλ. βούτυρο
  4. 115 γρ. κουβερτούρα 70% (και παραπάνω),τεμαχισμένη
  5. 1 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  6. 1 1/3 αλεύρι
  7. 1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  8. 1/3 κ.γλ. αλάτι
  9. 1/2 φλ. καρύδια (προαιρετικά)
  10. Σάλτσα σοκολάτας
  11. 1/4 φλ. βούτυρο
  12. 1/4 φλ. ζάχαρη
  13. 170 γρ. τεμαχισμένη κουβερτούρα 43%
  14. Sauce Καραμέλας
  15. 4 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ
  16. 1 κ.σ. βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

  2. 2

    Προσθέτουμε τη βανίλια, τη σόδα και το αλάτι.

  3. 3

    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.

  4. 4

    Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.

  5. 5

    Ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα.

  6. 6

    Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε.

  7. 7

    Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.

  8. 8

    Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ένα ταψάκι 20x30, αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.

  9. 9

    Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε.

  10. 10

    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μίγμα.

  11. 11

    Προσθέτουμε τη σοκολάτα στο μίγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.

  12. 12

    Την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

  13. 13

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την καστανή ζάχαρη και το κόρν φλάουρ.

  14. 14

    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.

  15. 15

    Αφήνουμε το μίγμα να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς.

  16. 16

    Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για ακόμη 2 λεπτά.

  17. 17

    Καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε να κρυώσει.

  18. 18

    Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

  19. 19

     Σερβίρουμε τη σάλτσα σοκολάτας και το brownie ζεστά και τη Sauce Καραμέλας απ' το ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

basilo 20
basilo 20 @cook_8488708
πρεπει να ειναι κολαση θα την φτιαξω οπωσδηποτε

Από

tjo
tjo @cook_8483520
στις
,Ελλάδα