κύρια φωτογραφία συνταγής Δελαγκρατσιανό το Συριανό
μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
,Ελλάς

Μελιτζάνες με όλες τους τις τύψεις.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της κυρίας Δ.Ε. Σημηριώτου από το βιβλίο "Πατροπαράδοτες Ελληνικές Συνταγές" των εκδόσεων Φυτράκη. Αν δεν βρίσκετε φοντίνα, μπορείτε να αντικαταστήσετε με πεκορίνο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

ένα μικρό ταψάκι
  1. 1/2 kg μελιτζάνες αργείτικες
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  3. 1 kg καλογινομένες τομάτες
  4. 1 πιπεριά πράσινη
  5. 200 γρ. φοντίνα τριμμένη
  6. 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  7. 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  8. 1 φλ. του καφέ εβαπορέ
  9. 2 φύλλα δάφνης
  10. 2 κ.σ. βούτυρο
  11. 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  12. ρίγανη ή θρούμπη ή θυμάρι
  13. λίγο χονδρό αλάτι
  14. αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις περνούμε από χονδρό τρίφτη.

  2. 2

    Τις αφήνουμε με χονδρό αλάτι να σουρώσουν και να ξαλμυρίσουν μία ώρα.

  3. 3

    Αφού τις ξεπλύνουμε καλά τις στραγγίζουμε.

  4. 4

    Ζεσταίνουμε σε τηγάνι βαθύ το ελαιόλαδο και τις σωτάρουμε.

  5. 5

    Σε άλλο σκεύος βάζουμε 1 κ.σ. από το βούτυρο, τη δάφνη, ολόκληρο το κρεμμύδι, την πιπερά κομμένη στα δύο, τις τομάτες ψιλοκομμένες και αλατοπιπερώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγάκι νερό στη σαλτσούλα.

  6. 6

    Αφού δέσει η σάλτσα και κλείσουμε το μάτι, αφαιρούμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τη δάφνη.

  7. 7

    Αλείφουμε ένα ταψί με την κουταλιά βουτύρου που μας περίσσεψε και στρώνουμε την μισή ποσότητα τυριών.

  8. 8

    Από πάνω ρίχνουμε μια στρώση μίγματος μελιτζάνας και τελευταία μία στρώση σάλτσας τομάτας.

  9. 9

    Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις αφήνοντας για το τέλος τα υπόλοιπα τυριά.

  10. 10

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.

  11. 11

    Χτυπάμε τα αυγά με το εβαπορέ και περιχύνουμε το ταψάκι μας.

  12. 12

    Αφού το αφήσουμε 20' με μισή ώρα το φουρνίζουμε για 30'.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

marinaki.ny
marinaki.ny @cook_8481818
Καλοκαιρινό φαγάκι, νοστιμότατο και απο το αγαπημένο μου νησί!

Από

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
στις
,Ελλάς
Είμαι η Εύα και είμαι καλά) Επαγγελματικά ασχολούμαι με εμπορεύματα και με παιδιά ... Καμμία σχέση μεταξύ τους, αλλά τα δυο μαζί με καλύπτουν πλήρως. Το χόμπυ μου είναι να βρίσκω τρόπους να περνούν καλά οι γύρω μου και εγώ φυσικά. Βρίσκομαι στο χάραμα της 4ης δεκαετίας της ζωής μου και περίφανα κρατώ ακόμη ζωντανό το παιδί μέσα μου. Το σημαντικότερο αγαθό στη ζωή μου είναι οι φίλοι μου και το αγαπημένο μου παιχνίδι η κατσαρόλα ΜΟΥ) Για μένα το να ταΐσεις κάποιον είναι δείγμα αγάπης. Να θυμάσαι τί του αρέσει, πώς του αρέσει, να προσπαθείς να αυξήσεις το διατροφικό του ρεπερτόριο εύγευστα, να συνδέεις αρώματα με όμορφες αναμνήσεις! Τούτο το σάιτ το νοιώθω σπίτι μου και του φέρομαι ανάλογα. Πότε το φροντίζω, πότε το αμελώ μα αυτό είναι πάντα εδώ για μένα. Κάτι σαν μαμά)
Δες περισσότερα