Δεντράκι σφολιάτας με πραλίνα
Εύκολο δεντράκι να στολίσετε όμορφα το γιορτινό τραπέζι.Μπορεί να γίνει και νηστίσιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το δεντράκι αυτό το είδα στο daddy cool νομίζω.Τα περισσεύματα της σφολιάτας μπορείτε να τα κάνετε γλυκά ή αλμυρά κριτσίνια.Αντί πραλίνας μπορείτα να αλείψετε βούτυρο λιωμένο και κανελοζάχαρη. Ακόμα, επειδή η σφολιάτα είναι ουδέτερη ζύμη, μπορείτε να κάνετε με μείγμα κρέμας τυριού και αλμυρό δεντράκι με αστεράκια από χρωματιστές πιπεριές.
Υλικά
-
2 φύλλα σφολιάτας
-
170 γρ. πραλίνα - αν θέλετε και νηστίσιμη
-
ξηροί καρποί ή κροκάν
-
διακοσμητικά κουφετάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας
-
2
Το κόβουμε σε σχήμα δέντρου
-
3
Αλείφουμε με την πραλίνα
-
4
Σκορπίζουμε τριμμένο καρύδι και κανέλα-προαιρετικά
-
5
Σκεπάζουμε με το επόμενο φύλλο πατάμε πάνω στο σχήμα και το κόβουμε
-
6
Κόβουμε λωρίδες δεξιά κι αριστερά του κορμού
-
7
Και τις στριφογυρίζουμε μία-μία. Προσθέτουμε κι ένα αστέρι στην κορυφή. Μπορούμε με λίγο νερό να κολλήσουμε μικρά αστεράκια και στα κλαδιά.
-
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20΄.
-
9
Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη, πράσινο γλάσο αν θέλουμε- και τα κουφετάκια.
Σχόλια (5)