κύρια φωτογραφία συνταγής Devil 's cake

Devil 's cake

79 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
glikoula
glikoula @cook_8474712
,ellas

Το απόλυτα σοκολατένιο κέικ!! Αφράτο, ζουμερό, εύκολο και εξαιρετικά χορταστικό...Δεν έχουν άδικο οι Αμερικανοί που του έδωσαν αυτό το όνομα!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  2. 20 γρ. κακάο
  3. 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  4. 250 ml. γάλα πλήρες
  5. 3 αυγά μεγάλα
  6. 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  7. 1 κ.γλ. εσάνς βανίλιας
  8. Για το γλάσσο
  9. 150 γρ. βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  2. 2

    Καλύπτετε μια βουτυρωμένη φόρμα με χαρτί ψησίματος και βουτυρώνετε και αυτό.

  3. 3

    Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτετε σταδιακά το βούτυρο, το γάλα, την κουβερτούρα, τη βανίλια και το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα και το κακάο.

  4. 4

    Βάζετε το μείγμα στη φόρμα, και ψήνετε στον αέρα για 50'-55' (ανάλογα με το φούρνο).

  5. 5

    Ξεφορμάρετε μετά από 10' και αφήνετε το κέικ πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.

  6. 6

    Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το γλάσσο. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το βούτυρο, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ώστε να πάρετε ένα λείο μείγμα.

  7. 7

    Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

  8. 8

    Κόβετε το κέικ σε τρεις δίσκους. Απλώνετε στον τελευταίο το 1/3 του μείγματος, σκεπάζεται με το δεύτερο δίσκο. Απλώνετε σε αυτόν άλλο 1/3 της σοκολάτας και σκεπάζεται με τον τελευταίο δίσκο

  9. 9

    Καλύπτετε όλο το κέικ με το υπόλοιπο γλάσσο, απλώνοντάς το με σπάτουλα.

  10. 10

    Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει πρίν το κόψετε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

glikoula
glikoula @cook_8474712
στις
,ellas