Devil 's cake
Το απόλυτα σοκολατένιο κέικ!! Αφράτο, ζουμερό, εύκολο και εξαιρετικά χορταστικό...Δεν έχουν άδικο οι Αμερικανοί που του έδωσαν αυτό το όνομα!!
Υλικά
-
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
-
20 γρ. κακάο
-
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
250 ml. γάλα πλήρες
-
230 γρ. καστανή ζάχαρη
-
3 αυγά μεγάλα
-
1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
-
1 κ.γλ. εσάνς βανίλιας
-
Για το γλάσσο
-
275 γρ. κουβερτούρα
-
150 γρ. βούτυρο
-
170 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
2
Καλύπτετε μια βουτυρωμένη φόρμα με χαρτί ψησίματος και βουτυρώνετε και αυτό.
-
3
Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτετε σταδιακά το βούτυρο, το γάλα, την κουβερτούρα, τη βανίλια και το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα και το κακάο.
-
4
Βάζετε το μείγμα στη φόρμα, και ψήνετε στον αέρα για 50'-55' (ανάλογα με το φούρνο).
-
5
Ξεφορμάρετε μετά από 10' και αφήνετε το κέικ πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.
-
6
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το γλάσσο. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το βούτυρο, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ώστε να πάρετε ένα λείο μείγμα.
-
7
Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
-
8
Κόβετε το κέικ σε τρεις δίσκους. Απλώνετε στον τελευταίο το 1/3 του μείγματος, σκεπάζεται με το δεύτερο δίσκο. Απλώνετε σε αυτόν άλλο 1/3 της σοκολάτας και σκεπάζεται με τον τελευταίο δίσκο
-
9
Καλύπτετε όλο το κέικ με το υπόλοιπο γλάσσο, απλώνοντάς το με σπάτουλα.
-
10
Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει πρίν το κόψετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια