κύρια φωτογραφία συνταγής Devil's Cake - Ναι! Διαβολικό κέϊκ!
κατερινα Σπ.
κατερινα Σπ. @cook_8479492

Θα ξεχάσατε ότι σοκολατένιο έχετε δοκιμάσει!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένα κέϊκ που δεν είναι στεγνό, κρατάει αρκετή υγρασία μέσα του!!! Το είχα βρει στο TASTEMIXER.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 85 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
  2. 1 1/2 κούπα ζεστό καφέ (φίλτρου ή στιγμής)
  3. 570 γρ. ζάχαρη
  4. 320 γρ. αλεύρι
  5. 192 γρ. κακάο
  6. 5 γρ. μαγειρική σόδα
  7. 10 γρ. baking powder
  8. 1 κουταλάκι αλάτι
  9. 3 μεγάλα αυγά
  10. 3/4 κούπας σπορέλαιο
  11. 1 1/2 κούπα γάλα
  12. 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.

  2. 2

    Βάλτε μέσα στον ζεστό καφέ τα κομματάκια σοκολάτας και αφήστετα να λιώσουν. Ανακατέψτε λίγο για να βοηθήσετε την διαδικασία.

  3. 3

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα στερεά, ζάχαρη, αλεύρι, κακάο, σόδα, αλάτι, baking powder, κοσκινισμένα.

  4. 4

    Στο κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας την κουκουνάρα, χτυπήστε τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ελαφρά κίτρινο χρώμα. Σιγά σιγά προσθέστε το σπορέλαιο, γάλα, βανίλια και την λιωμένη στον καφέ σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  5. 5

    Σταματήστε το μίξερ και ρίξτε με μιας όλα τα στερεά υλικά. Αρχίστε να ανακατεύετε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι ΜΟΝΟ να απορροφηθούν τα στερεά υλικά. Το μίγμα είναι πολύ υδαρές, μην φο βηθείτε.

  6. 6

    Στρώστε ένα ορθογώνιο φαρδύ ταψί (40χ30) με λαδόκολα (αντικολλητικό χαρτί) Ψήστε για περίπου 1 ώρα.

  7. 7

    Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατομικά φορμάκια (sanitas). Tότε το ψήσιμο είναι 40΄-45΄.

Αντιδράσεις

Σχόλια

eliza04
eliza04 @cook_8464357
Σαν γεύση μου άρεσε αλλα το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν το πόση ώρα ήθελε ψήσιμο γιατί μου πήρε πάνω απο μια ώρα! Δεν γίνεται να ψήσω στους 170 την επόμενη φορά;

Από

κατερινα Σπ.
στις