Devil's Cake - Ναι! Διαβολικό κέϊκ!
Θα ξεχάσατε ότι σοκολατένιο έχετε δοκιμάσει!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ένα κέϊκ που δεν είναι στεγνό, κρατάει αρκετή υγρασία μέσα του!!! Το είχα βρει στο TASTEMIXER.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
-
2
Βάλτε μέσα στον ζεστό καφέ τα κομματάκια σοκολάτας και αφήστετα να λιώσουν. Ανακατέψτε λίγο για να βοηθήσετε την διαδικασία.
-
3
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα στερεά, ζάχαρη, αλεύρι, κακάο, σόδα, αλάτι, baking powder, κοσκινισμένα.
-
4
Στο κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας την κουκουνάρα, χτυπήστε τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ελαφρά κίτρινο χρώμα. Σιγά σιγά προσθέστε το σπορέλαιο, γάλα, βανίλια και την λιωμένη στον καφέ σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
5
Σταματήστε το μίξερ και ρίξτε με μιας όλα τα στερεά υλικά. Αρχίστε να ανακατεύετε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι ΜΟΝΟ να απορροφηθούν τα στερεά υλικά. Το μίγμα είναι πολύ υδαρές, μην φο βηθείτε.
-
6
Στρώστε ένα ορθογώνιο φαρδύ ταψί (40χ30) με λαδόκολα (αντικολλητικό χαρτί) Ψήστε για περίπου 1 ώρα.
-
7
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατομικά φορμάκια (sanitas). Tότε το ψήσιμο είναι 40΄-45΄.
Σχόλια