Διαφορετικά Brownies
Αυτά τα brownies δεν είναι τόσο υγρά όσο άλλα, αλλά είναι κάπως μαστιχωτά με πλούσια γεύση καρυδιού.
Υλικά
-
60 γρ. κουβερτούρα
-
1/4 φλ. βούτυρο
-
1 φλ. ζάχαρη
-
1 αβγό
-
1/8 κ.γ. αλάτι
-
1/2 φλ. αλεύρι
-
1/2 φλ. κομμένα καρύδια
-
1 κ.γ. βανίλια
-
άχνη ζάχαρη για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους150° και βουτυρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα των 20 εκ. Στρώνουμε τον πάτο της με κηρόχαρτο και το βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε και αυτό.
-
2
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε να γίνουν μείγμα ομοιόμορφο.
-
3
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αβγό, το αλάτι, το αλεύρι, τα καρύδια και τη βανίλια.
-
4
Στρώνουμε το μείγμα στο ταψάκι και το ψήνουμε για 30'
-
5
Το αφήνουμε να κρυώσει για 5' και μετά το βγάζουμε από το ταψί και το βάζουμε σε σχαρίτσα να κρυώσει, αφαιρώντας του το κηρόχαρτο.
-
6
Το μεταφέρουμε σε επιφάνεια που να μπορούμε να το κόψουμε, κόβουμε σε τετραγωνάκια και ρίχνουμε λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω αν θέλουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)