Διαφορετικό βίγκαν κινέζικο!
Επειδή καμιά φορά μας πιάνει όρεξη για διαφορετικές γεύσεις, είπα να αδείασω το ψυγείο χρησιμοποιώντας τα λαχανικά μου σε μια καινούρια συνταγή. Ελπίζω να τη δοκιμάσετε, καθώς εγώ ξετρελάθηκα, και θα μου άρεσε πάρα πολύ να ακούσω τα σχόλιά σας και καινούριες ιδέες. Μια μερίδα έχει κάτω από 350 θερμίδες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εξαιρετικό με την προσθήκη τόφου. Βίγκαν Νηστίσιμη Χορτοφαγική
Υλικά
-
300 γρ. σέλερι (κοτσάνια) κομμένα σε ροδέλες των 2-3 εκατοστών
-
300 γρ. μανιτάρια λευκά
-
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
-
30 γρ. ρύζι
-
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας (χωρίς λάδι)
-
1/2 κ.γ. σησαμέλαιο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα υγρό πανί, δεν τα πλένουμε, αν έχουν πολύ χώμα απλά ξεφλουδίζουμε. Τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
-
2
Βράζουμε σε αρκετό νερό το ρύζι χωρίς αλάτι, καθώς έχει αρκετό η σάλτσα σόγιας, μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο.
-
3
Κόβουμε το κρεμμύδι χοντρό.
-
4
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το σησαμέλαιο, και όταν ζεσταθεί (μην αφήσετε να κάψει) ρίχνουμε το κρεμμύδι. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το σέλερι και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε προσεκτικά, κατόπιν σβήνουμε με 100 μλ από το νερό στο οποίο έβρασε το ρύζι. Όταν το πιει, προσθέτουμε το ρύζι και τη σάλτσα σόγιας, και το αφήνουμε να δέσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια