κύρια φωτογραφία συνταγής Διαφορετικό εκμέκ
Afroditi D
Afroditi D @cook_8450858
Patra,

Η συνταγή αυτή, είναι μια παραλλαγή, του παραδοσιακού Εκμέκ, με βάση φρυγανιές σιροπιασμένες και ζελέ φρούτων αντί της σαντιγής!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μην σας "τρυπίσει" το ζελέ την κρέμα , ρίξτε το ζελέ στο πηρέξ κρατώντας ενα κουτάλι ανάποδα και αδειάζοντας το ζελέ πρώτα πάνω στο αναποδογυρισμένο κουτάλι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 125 γρ. φρυγανιές
  2. 1 κουταλάκι κανέλα
  3. για το σιρόπι
  4. 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  5. 1 1/2 κούπα νερό
  6. για την κρέμα
  7. 6 κούπες γάλα
  8. 2/3 κούπας νισεστέ ή κορν φλάουρ
  9. 1 κούπα ζάχαρη
  10. 1 συσκευασία βανίλια
  11. για το γαρνίρισμα
  12. 2 φακελάκια ζελέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Απλώστε τις φρυγανιές, καλύπτοντας τον πάτο ενός ορθογώνιου πυρέξ.

  2. 2

    Ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας 5' το νερό με τη ζάχαρη και περιχύστε τις φρυγανιές.

  3. 3

    Πασπαλίστε με την κανέλα. Ετοιμάστε την κρέμα. Διαλύστε το νισεστέ σε 1 κούπα από το κρύο γάλα. Βάλτε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε τη ζάχαρη και το διαλυμένο νισεστέ και ανακατέψτε επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να δέσει η κρέμα.

  4. 4

    Ρίξτε κι ανακατέψτε τη βανίλια και κατεβάστε από τη φωτιά.

  5. 5

    Απλώστε την κρέμα επάνω στις φρυγανιές και αφήστε το γλύκισμα να κρυώσει εντελώς.

  6. 6

    Φτιάχνετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες.

  7. 7

    Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς και το ρίχνετε πάνω απο την κρέμα.

  8. 8

    Το βάζετε στο ψηγείο μέχρι να γίνει το ζελέ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

Κατερίνα71
Κατερίνα71 @cook_8452301
Εψαχνα χρόνια να βρω αυτή την συνταγούλα που την έφτιαχνε η μανούλα μου όταν ήμουν μικρή (χωρίς τον ζελέ).ΤΕΛΕΙΑ!! Ευχαριστώ Αφροδίτη.

Από

Afroditi D
Afroditi D @cook_8450858
στις
Patra,