Διαφορετικό μπριάμ
Γίνεται εύκολα και είναι πολύ νόστιμο. Η φέτα λιώνει καπως από πάνω και δίνει ένα διαφορετικό, λαχταριστό αποτέλεσμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μετά που θα το σβησετε αφηστε το λίγο να λιώσει η φέτα. Ο μαϊντανός για να μην ξεραθει μπορεί να μπει από πάνω την ώρα του σερβιρισματος.
Υλικά
-
3 κολοκυθάκια διαγωνια κομμένα
-
3 κρεμμύδια κομμένα κατακορυφα
-
4 πιπεριές διαφ. χρωματων
-
4 μικρες πατάτες στα 4
-
4 σκελιδες σκόρδο στα 4
-
3 μελιτζάνες σε φέτες
-
4 μεγαλες ντομάτες σε λεπτές φέτες
-
200 ml ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
αλάτι, πιπέρι
-
300 γρ. φέτα
-
μαϊντανό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις νοτματες σ'ένα μπολ, ρίχνουμε το μισό λάδι, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και ανακατεύουμε.
-
2
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
3
Βάζουμε ένα ένα τα λαχανικά στο ταψί (οι μελιτζάνες δεν χρειαζονται ξεπικρισμα), τη ντομάτα από πάνω. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 30 λεπτά.
-
4
Διακοπτουμε το ψήσιμο προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το ξαναβαζουμε για αλλα 20 λεπτά.
-
5
Το σβήνουμεκαι ρίχνουμε από πάνω τη φέτα τριμμένη και μαϊντανό (προαιρετικά)
Σχόλια (25)