Διαφορετικό παστίτσιο
Παστίτσιο διαφορετικό. Έμπνευση της στιγμής μαζί με τον σύζυγο. Το διαφορετικό του έχει να κάνει ότι αντί για κιμά βάζω καπνιστή γαλοπούλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αλάτι δεν έβαλα στη γαλοπούλα γιατί από μόνη της έχει έντονη γεύση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ό,τι άλλο μυρωδικό θέλετε.Η μπεσαμέλ είναι συνταγή του Άκη Πετρετζίκη. Αν στο τέλος βγει σχετικά ρευστή, βάζοντας το τριμμένο τυρί πήζει αμέσως.Χρησιμοποιείστε το τυρί με φειδώ.Η κανέλα είναι προσωπικά δική μου προτίμηση. Μπορεί να μπεί και μοσχοκάρυδο. Αξίζει μια δοκιμή όμως.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
-
2
Ετοιμάζουμε τη γέμισηκόβουμε κομμάτια την καπνιστή γαλοπούλα και τα περνάμε από το μούλτι.
-
3
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το πράσο με λίγο λάδι. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα να σωταριστεί και μετά τον πελτέ και το πιπέρι. Ρίχουμε ένα μικρό ποτηράκι νερό και σιγοβράζουμε.
-
4
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλσε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα να λιώσει το αλεύρι και έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα για να μην σβωλιάσει.
-
5
Αποσύρουμε από την φωτιά, περιμένουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγό, το τριμμένο τυρί και λίγη κανέλα ανακατεύοντας παράλληλα.
-
6
Βάζουμε σε ένα πυρέξ ή ταψί μισή ποσότητα από τα μακαρόνια. Στρώνουμε από πάνω την σάλτσα γαλοπούλας. Έπειτα άλλη μια στρώση μακαρόνια και από πάνω την μπεσαμέλ μας και την τριμμένη φρυγανιά.
-
7
Ψήνουμε στους 170-180oC μέχρι να ροδίσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια