Dip από αμύγδαλα
Υλικά
-
1 φλ. ωμά αμύγδαλα
-
1/4 φλ. νερό
-
1/4 φλ. ελαιόλαδο
-
χυμό 1/2 λεμονιού
-
1 αγγούρι μικρό
-
1/2 καυτερή πιπεριά
-
2-3 σκελίδες σκόρδο
-
λίγο άνηθο (προαιρετικά)
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα για 8 ώρες. Στη συνέχεια τα βάζουμε για 2-3 λεπτά μέσα σε ζεστό νερό και τα ξεφλουδίζουμε.
-
2
Βάζουμε τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα στο multi και προσθέτουμε το νερό, το λάδι και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε μέχρι να αποχτήσει το μείγμα μια κρεμμώδη υφή.
-
3
Εάν το dip είναι πολύ παχύρεστο προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό ή λάδι.
-
4
Τρίβουμε πολύ καλα το αγγούρι στον τρίφτη.
-
5
Ψιλικόβουμε τη καυτερή πιπεριά και τον άνηθο.
-
6
Λιώνουμε το σκόρδο.
-
7
Προσθέτουμε στο dip το αγγούρι, την πιπεριά, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια