Dip γιαουρτιού
Το dip γιαουρτιού, ή sauce γιαουρτιού όπως αλλιώς το λέω εγώ, είναι ένα δροσιστικό και συνάμα γευστικό συνοδευτικό πικάντικων -κυρίως- πιάτων. Απέσπασα τη συνταγή του dip από μια άλλη συνταγή ολοκληρωμένου πιάτου που παρουσιάστηκε κάποτε στην εκπομπή "νηστικό αρκούδι" και την χρησιμοποιώ κατά βούληση όποτε κρίνω εγώ ότι ταιριάζει με το φαγητό. Π.χ. συνοδεύει υπέροχα την συνταγή μου "πατάτες Mexicana".
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ προσωπικά παίρνω κάθε φορά γιαούρτι σε όση ποσότητα χρειάζομαι και βάζω τα παραπάνω μπαχαρικά «με το μάτι» που λέμε, χωρίς να το παρακάνω με τα αρωματικά (κάρυ&κύμινο) για να μην γίνει πολύ βαρύ. Δοκιμάζω να δω αν μ’αρέσει το αποτέλεσμα κι έτσι αποφασίζω πότε είναι έτοιμο. Υπάρχει περίπτωση να παραλείψω και κάποιο αρωματικό αν θεωρήσω ότι δεν ταιριάζει γευστικά με το φαΐ που θα συνοδεύσει.
Υλικά
-
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-
0,3 γρ.αλάτι, κάρυ, κύμινο, γλυκό πιπέρι κόκκινο και πιπέρι μαύρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το dip γιαουρτιού, ανακατεύοντας το γιαούρτι με αλάτι, κάρυ, κόκκινο και μαύρο πιπέρι.
Σχόλια (22)