Δίπλες του Παρλιάρου
Υλικά
-
200 γρ. γάλα
-
200 γρ. χυμός πορτοκάλι
-
200 γρ. ελαιόλαδο
-
200 γρ. άχνη ζάχαρη
-
2 αυγά
-
αλεύρι όσο πάρει
-
1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
-
1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
λάδι για το τηγάνισμα
-
Σιρόπι
-
500 γρ. ζάχαρη
-
500 γρ. νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
-
2
Για τις δίπλες, σε μία λεκάνη προσθέτουμε το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τα αυγά,τη ζάχαρη άχνη το ξύσμα, τη σόδα και ανακατεύουμε
-
3
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε έως ότου γίνουν μία ελαστική ζύμη.
-
4
Αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.
-
5
Κόβουμε λωρίδες ή τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.
-
6
Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.
-
7
Βγάζουμε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί.
-
8
Όταν στραγγίξουν, τις βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τις σερβίρουμε σε πιατέλα.
-
9
Γαρνίρουμε με καρύδια.
Σχόλια