Δίπλες του Παρλιάρου

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
  1. 200 γρ. γάλα
  2. 200 γρ. χυμός πορτοκάλι
  3. 200 γρ. ελαιόλαδο
  4. αλεύρι όσο πάρει
  5. 1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
  6. 1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  7. λάδι για το τηγάνισμα
  8. Σιρόπι
  9. 500 γρ. ζάχαρη
  10. 500 γρ. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).

  2. 2

    Για τις δίπλες, σε μία λεκάνη προσθέτουμε το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τα αυγά,τη ζάχαρη άχνη το ξύσμα, τη σόδα και ανακατεύουμε

  3. 3

    Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε έως ότου γίνουν μία ελαστική ζύμη.

  4. 4

    Αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.

  5. 5

    Κόβουμε λωρίδες ή τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.

  6. 6

    Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

  7. 7

    Βγάζουμε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί.

  8. 8

    Όταν στραγγίξουν, τις βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τις σερβίρουμε σε πιατέλα.

  9. 9

    Γαρνίρουμε με καρύδια.

Αντιδράσεις

Από

marymyt
marymyt @Mary_Savelou
στις
,Ελλάδα