Διπλός πειρασμός σοκολάτας
Ένας πειρασμός απο δύο είδη σοκολάτας για όλους εμάς που τη λατρεύουμε!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε το πιο σκούρο στρώμα στο κάτω μέρος, κάντε πρώτα το Βήμα 3 και συνεχίστε με τα βήματα 1 και 2.
Υλικά
-
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
-
3 μπάρες σοκολάτα γάλακτος κομμένες σε κομματάκια
-
6 κουταλιές ζάχαρη
-
1 κουταλάκι βανίλια
-
3 μπάρες πικρή σοκολάτα κομμένες σε κομματάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύετε 1 φλιτζάνι της κρέμας γάλακτος, τη σοκολάτα γάλακτος, και 3 κουταλιές της ζάχαρης. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά περίπου 5 λεπτά μέχρι το μίγμα να πυκνώσει. (Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε σύρμα.)
-
2
Σε ένα μπολ, κτυπήστε 2 από τους κρόκους αυγών με ένα σύρμα. Σταδιακά ρίξτε το μίγμα σοκολάτας στο χτυπημένο κρόκο αυγού και 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού της βανίλιας. Εάν χρησιμοποιείτε γυάλινα δοχεία τότε βάλτε τα λίγο πριν στην κατάψυξη για να κρυώσουν λίγο. Μοιράστε το μείγμα σοκολάτας ομοιόμορφα μεταξύ 8 μικρών μπολ. Καλύψτε τα και αφήστε τα στο ψυγείο για 2 ώρες.
-
3
Κάντε το δεύτερο στρώμα του επιδορπίου με την ίδια μέθοδο με το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι κρέμας γάλακτος, τη σκούρα σοκολάτα, τις 3 κουταλιές ζάχαρη, τους 2 κρόκους αυγών, καθώς και το υπόλοιπο 1 / 2 κουταλάκι βανίλια. Μοιράστε το μείγμα πικρής σοκολάτας στα μπολ που έχετε αφήσει στο ψυγείο πάνω από το μείγμα σοκολάτας γάλακτος. Καλύψτε τα και αφήστε τα στο ψυγείο περίπου 4 ώρες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια