κύρια φωτογραφία συνταγής Δίχρωμο κέικ της μανούλας
Γωγώ !!!!!
Γωγώ !!!!! @manioula
,ΕΛΛΑΔΑ

Από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνετε ότι η μανούλα μου μ'αυτό με μεγάλωσε. Θυμάμαι τα πάντα, ακόμα και σήμερα, ότι το σπίτι μοσχομύριζε απ'αυτό το κέικ. Απλό καθημερινό, πεντανόστιμο και απολαυστικό!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

63 Minutes
10 κομμάτια
  1. 1 φλιτζ.τσαγιού βούτυρο
  2. 1 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη
  3. 1 βανίλια
  4. 1 πρέζα αλάτι
  5. 2 φλ.τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  6. 4 κ.σ. κακάο άγλυκο
  7. 6 κ.σ. γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε για λίγα λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει.

  2. 2

    Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα αφομοιώνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι, και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι. Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και διαλύουμε το κακαο. Ρίχνουμε το διαλυμένο κακάο στο μείγμα του κέικ που κρατήσαμε. Το ανακατεύουμε με κουτάλι, να πάει παντού και να γίνει σκούρο. Κουταλιά κουταλιά το αδειάζουμε στην φόρμα όλο και κάνοντας σχέδια με το κουτάλι μπλέκουμε το σκούρο με το ανοιχτόχρωμα μείγμα.

  4. 4

    Ισιώνουμε την επιφάνεια, ψήνουμε στους 175΄βαθμούς σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Αντιδράσεις

Από

Γωγώ !!!!!
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
την αγαπώ πάρα πολύ!!!! η αγάπη μου για τη ζαχαροπλαστική είναι μοναδική !!!! αλλά και την αλμυρή μαγειρική!!!!!
Δες περισσότερα