Donuts ή λουκουμάδες
Λουκουμάδες στο τηγάνι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα ντόνατς εγώ τα κόβω μικρά μπαλάκια, τα ανοίγω κορδόνια και τα ενώνω. Δέν ανοίγουν στο τηγάνισμα.
Υλικά
-
1/2 κιλό αλέυρι (περίπου)
-
2 κ.γ. μπέικιν
-
100 γραμ. γιαούρτι
-
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
1/2 φλιτζάνι λάδι
-
1/2 φλιτζάνι γάλα (χλιαρό)
-
Για την επικάλυψη
-
1 δοση Γλάσο άσπρο
-
ή άχνη ή σοκολάτα κουβερτούρα ή ζάχαρη ή μερέντα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
-
2
Πλάθουμε τα ντόνατς και τα τηγανίζουμε σε τηγάνι με μέτρια φωτιά, μέσα σε αρκετό λάδι.
-
3
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε αποροφιτικό χαρτί κουζίνας.
-
4
Σερβίρουμε με άχνη ή ζάχαρη ή σοκολάτα ή γλάσσο.
Σχόλια (10)