κύρια φωτογραφία συνταγής Δροσερά μανιτάρια portobello super γίγας με ανανά
Στυλιανός Βάσσης
Στυλιανός Βάσσης @cook_8461449
,Ελλάς

Δροσερά Μανιτάρια Portobello Super Γίγας με ανανά, ζαμπόν και τυρί Ceddar σε σάλτσα γιαουρτιού, κάσιους, σκόρδο και τζίντσερ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 8 φέτες ζαμπόν
  2. 4 Μανιτάρια Portobello Super Γίγας (σαν μικρά πιατάκια φρούτου μεγάλα. Τα κάνουν συνήθως ψητά ή σαν «χορτοφαγικό μπιφτέκι» σε στρογγυλά σάντουιτς)
  3. 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  4. Τσίλι ψιλοκομμένο
  5. Τζίντσερ
  6. 8 φέτες τυρί Ceddar
  7. 100 γραμ. φυστίκια Κάσιους
  8. 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  9. Τριμμένη Parmesana
  10. Αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.

  2. 2

    Σε τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο και 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο να κάψουν. Τσιγαρίζουμε το ζαμπόν και τα μανιτάρια. Τσιγαρίζουμε και λίγο σκόρδο και τζίντσερ. Αλατοπιπερώνουμε.

  3. 3

    Σε λαδωμένη γάστρα ή ταψάκι στρώνουμε τα μανιτάρια. Στρώνουμε τον ανανά και το ζαμπόν πάνω στα μανιτάρια (δεν τα γεμίζουμε γιατί είναι επίπεδα). Τριμμένη Parmesana, σησαμέλαιο, τυρί Ceddar, τριμμένη Parmesana, τσίλι ψιλοκομμένοκαι γύρω – γύρω γιαούρτι σκόρδο – τζίντσερ - κάσιους.

  4. 4

    Ψήνουμε στο γκριλ για ½ ώρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

fly
fly @cook_8462422
Ωραίο φαίνετε,αλλα να μας πείτε πόσο κοτόπουλο και πόσες φέτες ανανά βάζουμε και το σερβίρουμε με το βραστό κοτόπουλο σαν γαρνιτούρα ή στρώνουμε και το κοτόπουλο στο ταψί?Ευχαριστώ

Από

Στυλιανός Βάσσης
στις
,Ελλάς
Μου αρέσει η μαγειρική Fussion Continental, δηλ. επιρροές των Έθνικ συνταγών σε Ευρωπαικά ή Ελληνικά στάνταρτς.Τα περισσότερα κλασσικά Ελληνικά φαγητά έχουν έρθει από έξω και μάλιστα μισές οι συνταγές π.χ. μπούτι γεμιστό (Άραβες - Ραμαζάνι), πιπεριές γεμιστές (Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη), κεφτέδες (Σουηδία), γιουβαρλάκια, ντολμαδάκια, λαχανοντολμάδες (Κ. Ευρώπη), ντοματό ή ρεβυθοκεφτέδες (Αίγυπτος),πιλάφια (Τσετσένοι, Κοζάκοι, Τούρκοι, Πέρσες), Ρυζότο (Arborio Ιταλοί), στιφάδο - λαχανιά (Bigos Πολωνίας, Borsch Ρωσσίας), ρολό κιμά (ΗΠΑ), Κολοκυθοκεφτέδες (Ισραήλ - γιορτή της Χανουκά Δεκέμβριος), Τηγανητός Πατσάς (Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Πολωνία κλπ). Άλλες πήγαν έξω και τροποποιήθηκαν π.χ. τραχανάς. Βρίσκω τις αυθεντικές συνταγές και τις μεταφράζω. Σε κάποια προιόντα δεν έχουμε οι Έλληνες πολλές συνταγές π.χ φακές (αμέτρητες στο Πακιστάν και την Ινδία), όσπρια (βλ. Αίγυπτος), σιμιγδάλι (βλ. Άραβες),ρέβες και σελινόριζα (Άγγλοι), σιτάρι (βλ. Ρώσσοι) κλπ. Η Ρουμανία πήρε από εμάς μουσακά και πατσά. Τα πιο υγιεινά και καθαρά πιάτα έχουν οι Αρμένιοι και οι Πέρσες. Δοκιμάστε και τις Τούρκικες και Τσετσένικες γιαουρτόσουπες.ΧόμπυΖωγραφική , Φωτογραφία, χορός (10 χρόνια έχω κάνει), ξυλογλυπτική (είχα δασκάλα), γυμναστήριο, μαγειρική, λουλούδια, καναρίνια.ΕνδιαφέρονταΑνθρωπιστικές επιστήμες (οι σπουδές μου), Θέατρο, λογοτεχνία, Cinema.Περισσότερα στο FacebookVassis Stelios.
Δες περισσότερα