Λίνα ❤
Λίνα ❤ @aribeth
Θεσσαλονίκη

Ένα δροσιστικό, πανεύκολο και υγιεινό γλυκάκι που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Γίνεται στο άψε-σβήσε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο φυτικό έλαιο που σας αρέσει πχ. εγώ χρησιμοποιώ βούτυρο καρύδας γιατί έχω κόψει τα βιταμ. Επίσης, αν δεν πάρει χρώμα το τριμμένο μπισκότο ή δεν έχει αλλάξει υφή τότε μπορείτε να προσθέσετε λίγο λιωμένο βιταμ ακόμα μέχρι να δείτε το σωστό αποτέλεσμα.Προσωπικά προτιμώ να κόβω τις μπανάνες σε ροδέλες γιατί η μπανάνα πάει παντού σε όλο το σκεύος και δεν αφήνει χώρο για μπουκιά με σοκολάτα μόνο. Με λιγώνει.Τέλος, μπορείτε να το κάνετε με πολλά είδη φρούτων όπως βύσσινο, φράουλα, βατόμουρα. Η ξυνίλα του πάει και σπάει την πολλή σοκολατίλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
10 κομμάτια
  1. 330 gr μπισκότα τύπου Digestive (ενάμιση πακέτο)
  2. 150 gr περίπου (3 μεγάλες κουταλιές) βιταμ
  3. 3 μεγάλες μπανάνες
  4. 1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (500gr)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε τα μπισκότα στο μίξερ με τις λεπίδες.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι το βιταμ.

  3. 3

    Ανακατεύουμε το λιωμένο βιταμ με τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπωλ εως ότου πάρουν όλα πιο σκούρο χρώμα υποδηλώνοντας ότι έχει απορροφηθεί από το μπισκότο. Θα πρέπει το μείγμα να είναι πιο σκληρό τώρα.

  4. 4

    Στρώνουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και το πατάμε με το χέρι μας φορώντας γάντια ή με μια σπάτουλα για να πάει παντού ομοιόμορφα και να γίνει συμπαγές.

  5. 5

    Κόβουμε τις μπανάνες ροδέλες ή στη μέση.

  6. 6

    Βάζουμε τις κομμένες μπανάνες πάνω από το στρωμένο μπισκότο.

  7. 7

    Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος.

  8. 8

    Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομματάκια μικρά και ανακατεύουμε.

  9. 9

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να πάρει μια βελούδινη σοκολατένια υφή.

  10. 10

    Περιχύνουμε πάνω από τις στρωμένες μπανάνες τη λιωμένη σοκολάτα, αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μας για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

  11. 11

    Το βγάζουμε από το ψυγείο στις 2 ώρες γιατί βιαζόμαστε και δεν μπορούμε να περιμένουμε!!Το τσακίζουμε !!!Καλή σας όρεξη!!

Αντιδράσεις

Σχόλια

Olga 👩‍🍳
Olga 👩‍🍳 @cook_8486255
Μας αρεσε πολυ! Ευκολη,γρηγορη και πολυ νοστιμη! Φαγαμε στο σπιτι κ την επομενη πηγα το υπολοιπο γλυκο στη δουλεια κ ξετρελαθηκαν ολοι! Το εκανα με σοκολατα γαλακτος γιατι αυτο ειχα κ του πηγαινε πολυ αν κ μου αρεσει γενικα η κουβερτουρα! Φυσικα η αναλογια σοκολατας-κρεμα γαλακτος οταν βαζεια σοκολατα γαλακτος ειναι διαφορετικη!

Από

Λίνα ❤
στις
Θεσσαλονίκη
Amateur cook and photographer, gamer when time permits
Δες περισσότερα