Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με μέντα, λεμόνι και τόνo
Ένα πιάτο δροσερό, απλό και γρήγορο στην παρασκευή του και ευκολοδιατήρητο στο ψυγείο. Μία λύση “τράβηξε το τάπερ από το ψυγείο” για τους “εργένηδες των δύο εβδομάδων”. Αλλά και για φοιτητές. Και για ζεστά βράδια στο εξοχικό.Ένα πολυεργαλείο, τέλος πάντων, όπως όλα τα πιάτα αυτού του τύπου. Σαλάτα και κυρίως πιάτο μαζί.
Υλικά
-
400 γρ. από κάποιο κοντόσχημο ζυμαρικό (τα fusilli ταιριάζουν τέλεια)
-
τον χυμό αλλά και το ξύσμα από ένα λεμόνι
-
4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
-
1/3 – 1/2 κ.γ. τριμμένη καυτερή πιπερίτσα (ή μπούκοβο σε σκόνη ή σε θρύμματα)
-
6-8 φύλλα μέντας
-
1 κ.σ. κάπαρη
-
1/2 σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένη
-
400 γρ. τόνο σε λάδι (μαζί με το λάδι του)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κτυπάμε μέχρι να ενωθούν και γίνουν λαδολέμονο, τον χυμό του λεμονιού με το ελαιόλαδο.
-
2
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά (τα φύλλα μέντας κομμένα σε μικρότερα κομματάκια, την κάπαρη, το ξύσμα του λεμονιού, την πιπερίτσα θρυμματισμένη (ή το μπούκοβο), το σκόρδο και τον τόνο) και τα ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε στο σκεύος παρουσίασης / σερβιρίσματος.
-
3
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε al dente (αρκούν 1 ή 2 λεπτά λιγότερου βρασμού από τον αναγραφόμενο στη συσκευασία χρόνο). Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν (εάν βιάζεστε πολύ ή δεν λυπάστε το νερό, μπορείτε να τα κρυώσετε κάτω από τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια να τα ξαναστραγγίσετε).
-
4
Αδειάζουμε τα ζυμαρικά στο σκεύος με τα υλικά της σάλτσας τους, ανακατεύουμε πολύ καλά να απλωθεί η σάλτσα παντού και τα πηγαίνουμε στο τραπέζι.
-
5
Μπαίνουν και διατηρούνται για μέρες σε ψυγείο (σκεπασμένα με μεμβράνη), απ’ όπου μπορείτε να τα τραβάτε και κατευθείαν να σερβίρετε το πιάτο σας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)