Δροσερή σαλάτα
Μία σαλάτα με διαφορετικές γεύσης που δένουν τέλεια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τοποθετούμε την σως πριν σερβίρουμε για να μην μαραθούν τα λαχανικά μας.
Υλικά
-
Για την σαλάτα
-
1 ματσάκι ρόκα
-
1 μεγάλη χούφτα σπανάκι
-
1 μικρό πορτοκάλι (κομμένο φιλέ)
-
10 φλούδες παρμεζάνας
-
3 λωρίδες bacon
-
1 μεγάλη χούφτα κρουτόν
-
4-5 ντοματίνια
-
Για την σως
-
2 κ. σούπας μουστάρδα
-
2 κ. σούπας μέλι
-
100 ml βαλσάμικο
-
200 ml ελαιόλαδο
-
λίγο φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
-
αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα τηγανάκι αντικολλητικό με ελάχιστο ελαιόλαδο ξεροψήνουμε το bacon. Αφαιρούμε και το κόβουμε σε κυβάκια.
-
2
Τοποθετούμε πρώτα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μας σε ένα μπολ, κατόπιν το πορτοκάλι, το bacon, τα ντοματίνια και τα κρουτόν και τέλος την παρμεζάνα.
-
3
Ανακατεύουμε με ένα ραβδομπλέντερ ή πάρα πολύ καλά τα υλικά για την σώς έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν. (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ποσότητα που θέλουμε και την υπόλοιπη να την τοποθετήσουμε στο ψυγείο).
-
4
Ρίχνουμε την σως στην σάλατα μας λίγο πριν την σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια