Δροσερή σοκολατένια αποπλάνηση
Μία παραλλαγή της συγκεκριμένης συνταγής δοκίμασα στο παγωμένο ακριτικό Διδυμότειχο όταν επισκέφτηκα το μπουγατσάκι μου που ορκιζόταν στη σχολή της... Μας άρεσε πάρα μα πάρα πολύ οπότε βάλθηκα όχι μόνο να την φτιάξω αλλά και να την εξελίξω... Ελπίζω να σας αρέσει και φυσικά την αφιερώνω στην Αγγελίνα μου (το μπουγατσάκι που λέγαμε πριν) με την ευχή να είναι πάντα γλυκιά και να δροσίζει τους γύρω της με το χαμόγελό της...
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσωπικά προτιμώ τα ποτήρια του ουίσκυ ή τα λίγο μεγαλύτερα του κρασιού, γιατί παίρνουν την ιδανική για μένα ποσότητα...Φυσικά μπορεί να γίνει και σε πυρέξ αρκεί να ανακατεύσουμε το μπισκότο με 250 gr βούτυρο να το βάλουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και να το αφήσουμε να σταθεί στο ψυγείο όση ώρα φτιάχνουμε τις κρέμες ή ακόμα και να το ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Απλά εγώ θεωρώ πιο εντυπωσιακά τα ποτήρια ως τρόπο σερβιρίσματος.Προσοχή στο κονιάκ γιατί αν μας παραπέσει πικρίζει...Μπορούμε να προσθέσουμε φυσικά καρύδια ή φουντούκια,φρούτα, ινδοκάρυδο τριμμένο ή να κάνουμε ροζέτες με σαντιγύ στην επιφάνεια... Πειραματιστείτε και προσθέστε ότι τραβάει η όρεξη κι ο ουρανίσκος σας...Τέλος το μυστικό είναι το καλό πάγωμα.. Φτιάξτε το μία μέρα πριν από εκείνη που θέλετε να το σερβίρετε... Η κρέμα στέκεται υπέροχα και τα υλικά έχουν δέσει πολύ αρμονικά μεταξύ τους...Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
-
1 Lt Γάλα φρέσκο πλήρες
-
2 μικρά πακέτα μπισκότα Digestive
-
2 φάκελοι άνθος αραβισίτου με γεύση σοκολάτα (στιγμής)
-
2 κουτιά των 250 gr το καθένα Nutella
-
Λίγο κονιάκ
-
Ποτήρια για γέμισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi.
-
2
Παρασκευάζουμε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στους φακέλους.
-
3
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην κρέμα που έχουμε φτιάξει τη μερέντα σταδιακά έτσι ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε το κατά πόσο γλυκιά τη θέλουμε.. Για μένα το ιδανικό είναι το 1 1/2 κουτί δηλαδή τα 375 gr.
-
4
Κατόπιν γεμίζουμε τα ποτήρια μας με τον εξής τρόπο
-
5
Βάζουμε μια καλή στρώση μπισκότο το οποίο ραντίζουμε με γάλα και κονιάκ.
-
6
Ρίχνουμε από πάνω μια γερή δόση κρέμας.
-
7
Από πάνω ρίχνουμε πάλι μπισκοτάκι. Βάζουμε τώρα την τελευταία δόση κρέμας την οποία στρώνουμε όμορφα με ένα κουταλάκι του γλυκού.
-
8
Τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο.
Σχόλια (12)