Ζουμερή Ντομάτα
Ζουμερή Ντομάτα @cook_8453432
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Μία παραλλαγή της συγκεκριμένης συνταγής δοκίμασα στο παγωμένο ακριτικό Διδυμότειχο όταν επισκέφτηκα το μπουγατσάκι μου που ορκιζόταν στη σχολή της... Μας άρεσε πάρα μα πάρα πολύ οπότε βάλθηκα όχι μόνο να την φτιάξω αλλά και να την εξελίξω... Ελπίζω να σας αρέσει και φυσικά την αφιερώνω στην Αγγελίνα μου (το μπουγατσάκι που λέγαμε πριν) με την ευχή να είναι πάντα γλυκιά και να δροσίζει τους γύρω της με το χαμόγελό της...

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσωπικά προτιμώ τα ποτήρια του ουίσκυ ή τα λίγο μεγαλύτερα του κρασιού, γιατί παίρνουν την ιδανική για μένα ποσότητα...Φυσικά μπορεί να γίνει και σε πυρέξ αρκεί να ανακατεύσουμε το μπισκότο με 250 gr βούτυρο να το βάλουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και να το αφήσουμε να σταθεί στο ψυγείο όση ώρα φτιάχνουμε τις κρέμες ή ακόμα και να το ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Απλά εγώ θεωρώ πιο εντυπωσιακά τα ποτήρια ως τρόπο σερβιρίσματος.Προσοχή στο κονιάκ γιατί αν μας παραπέσει πικρίζει...Μπορούμε να προσθέσουμε φυσικά καρύδια ή φουντούκια,φρούτα, ινδοκάρυδο τριμμένο ή να κάνουμε ροζέτες με σαντιγύ στην επιφάνεια... Πειραματιστείτε και προσθέστε ότι τραβάει η όρεξη κι ο ουρανίσκος σας...Τέλος το μυστικό είναι το καλό πάγωμα.. Φτιάξτε το μία μέρα πριν από εκείνη που θέλετε να το σερβίρετε... Η κρέμα στέκεται υπέροχα και τα υλικά έχουν δέσει πολύ αρμονικά μεταξύ τους...Καλή επιτυχία!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 Lt Γάλα φρέσκο πλήρες
  2. 2 μικρά πακέτα μπισκότα Digestive
  3. 2 φάκελοι άνθος αραβισίτου με γεύση σοκολάτα (στιγμής)
  4. 2 κουτιά των 250 gr το καθένα Nutella
  5. Λίγο κονιάκ
  6. Ποτήρια για γέμισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi.

  2. 2

    Παρασκευάζουμε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στους φακέλους.

  3. 3

    Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην κρέμα που έχουμε φτιάξει τη μερέντα σταδιακά έτσι ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε το κατά πόσο γλυκιά τη θέλουμε.. Για μένα το ιδανικό είναι το 1 1/2 κουτί δηλαδή τα 375 gr.

  4. 4

    Κατόπιν γεμίζουμε τα ποτήρια μας με τον εξής τρόπο

  5. 5

    Βάζουμε μια καλή στρώση μπισκότο το οποίο ραντίζουμε με γάλα και κονιάκ.

  6. 6

    Ρίχνουμε από πάνω μια γερή δόση κρέμας.

  7. 7

    Από πάνω ρίχνουμε πάλι μπισκοτάκι. Βάζουμε τώρα την τελευταία δόση κρέμας την οποία στρώνουμε όμορφα με ένα κουταλάκι του γλυκού.

  8. 8

    Τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

woman2
woman2 @cook_8454712
Φαίνεται Καταπληκτικό. Όμως ήθελα να ρωτήσω, την μερέντα την βάζουμε για να γίνει γλυκειά η κρέμα άνθος αραβοσίτου? Ή βάζουμε ΚΑΙ τη ζάχαρη (που λέει το φακελάκι) ΚΑΙ την μερέντα??\r\nΤρελαίνομαι για μερέντα, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την βάζεισ μέσα στην κρέμα! :))))\r\nΕπίσης, έχεις δοκιμάσει να ανακατέψεις το τριμένο μπισκότο με ζαχαρούχο γάλα? Φοβάμαι ότι αν το ραντίσω μόνο με το γάλα και το κονιάκ, θα πέφτει το μπισκότο από το κουτάλι (την ώρα του καταβροχθίσματος). Είχα κάνει ένα παρόμοιο γλυκό (όχι με σοκολάτες όπως η δικιά σου) και είχαμε ενοχληθεί που \"έφευγε\" το μπισκότο από το κουτάλι και έπεφτε πάνω μας..χαχαχαχαχαχ!!!\r\nΣε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Από

Ζουμερή Ντομάτα
στις
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ