κύρια φωτογραφία συνταγής Δροσερή τούρτα με φρούτα
Κατερίνα71
Κατερίνα71 @cook_8452301
,

Ελαφριά και δροσερή τούρτα με φρουτάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή η συνταγή είναι δημιουργία της πεθεράς μου. Την φτιάχνουμε συνήθως καλοκαίρι γιατί είναι πολύ δροσερή και ελαφριά, δεν σε "λυγώνει" καθόλου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 πακέτα σαβουαγιάρ
  2. λίγη άχνη
  3. 2 κουτιά κομπόστα ροδάκινο (τα οποία τα κόβουμε σε ροδέλες)
  4. 1 μικρό κουτι κομπόστα ανανά
  5. Κεράσια ζαχαροπλαστικής για το γαρνίρισμα.
  6. Για το σιρόπι
  7. 2 κούπες ζάχαρη
  8. 1 κούπα νερό
  9. 2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε πρώτα το σιρόπι μας για 5 λεπτά.

  2. 2

    Επειτα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με όση άχνη θέλετε (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε την σαντιγύ σας) μέχρι να σφήξει πολύ. Εγώ βάζω 5 κ.σ. στο 1 λίτρο κρέμα γάλακτος.

  3. 3

    Βάζουμε την σαντιγύ μας στο ψυγείο.

  4. 4

    Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στο σιρόπι και στρώνουμε μια στρώση από αυτά σε μια στρογγιλή πιατέλα.

  5. 5

    Απο πάνω τους στρώνουμε μια στρώση ροδάκινα ροδέλες (στραγγισμένα)

  6. 6

    Πάνω από τα ροδάκινα αλείφουμε λίγη σαντιγύ.

  7. 7

    Ξαναστρώνουμε μια στρώση μπισκότα σιροπιασμένα, άλλη μια ροδάκινα και στο τέλος καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγύ.

  8. 8

    Εαν μας έχουνε μείνει σαβουαγιάρ τα "χτίζουμε" στα πλαϊνά της τούρτας.

  9. 9

    Στολίζουμε την τούρτα μας με τις ροδέλες ανανά ολόκληρες ή σαν μισοφέγγαρα και τα κεράσια ζαχαροπλαστικής.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Pitsikavouras
Pitsikavouras @cook_8454810
ekana thn tourtitsa alla h sydagh den einai plhrhs. h santigh eprepe na einai krya kai sthn sydagh den to anafere. epishs h santigh den eftase gia na kalypsei olh thn tourta opote thelei parapano krema galaktos. \r\nakoma den thn exo kopsei alla apo oti vlepo pistevo oti sto kopsimo den tha einai efkolh.

Από

Κατερίνα71
Κατερίνα71 @cook_8452301
στις
,
Γειά σας. Με λένε Κατερίνα (24/3/1971). Ειμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.Δεν εργάζομαι και μου αρέσει πολύ το μαγείρεμα. Τελευταία ασχολούμε και με την ζαχαροπλαστική. Ειμαι νέο μέλος και απο τότε που σας ανακάλυψα δεν κάνω τίποτα άλλο από το να φτιάχνω συνταγούλες.
Δες περισσότερα