Δροσερή τούρτα με φρούτα
Ελαφριά και δροσερή τούρτα με φρουτάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή η συνταγή είναι δημιουργία της πεθεράς μου. Την φτιάχνουμε συνήθως καλοκαίρι γιατί είναι πολύ δροσερή και ελαφριά, δεν σε "λυγώνει" καθόλου.
Υλικά
-
2 πακέτα σαβουαγιάρ
-
1 λιτρο κρέμα γάλακτος
-
λίγη άχνη
-
2 κουτιά κομπόστα ροδάκινο (τα οποία τα κόβουμε σε ροδέλες)
-
1 μικρό κουτι κομπόστα ανανά
-
Κεράσια ζαχαροπλαστικής για το γαρνίρισμα.
-
Για το σιρόπι
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1 κούπα νερό
-
2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε πρώτα το σιρόπι μας για 5 λεπτά.
-
2
Επειτα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με όση άχνη θέλετε (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε την σαντιγύ σας) μέχρι να σφήξει πολύ. Εγώ βάζω 5 κ.σ. στο 1 λίτρο κρέμα γάλακτος.
-
3
Βάζουμε την σαντιγύ μας στο ψυγείο.
-
4
Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στο σιρόπι και στρώνουμε μια στρώση από αυτά σε μια στρογγιλή πιατέλα.
-
5
Απο πάνω τους στρώνουμε μια στρώση ροδάκινα ροδέλες (στραγγισμένα)
-
6
Πάνω από τα ροδάκινα αλείφουμε λίγη σαντιγύ.
-
7
Ξαναστρώνουμε μια στρώση μπισκότα σιροπιασμένα, άλλη μια ροδάκινα και στο τέλος καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγύ.
-
8
Εαν μας έχουνε μείνει σαβουαγιάρ τα "χτίζουμε" στα πλαϊνά της τούρτας.
-
9
Στολίζουμε την τούρτα μας με τις ροδέλες ανανά ολόκληρες ή σαν μισοφέγγαρα και τα κεράσια ζαχαροπλαστικής.
Σχόλια (5)