κύρια φωτογραφία συνταγής Δροσερό ανοιξιάτικο μιλφέιγ
maria s
maria s @cook_8468309
Κόρινθος,greece

Ένα εύκολο γρήγορο και δροσερό γλυκό χωρίς αυγά και βούτυρο. Η μόνη αναμονή είναι μέχρι να παγώσει!

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα είναι προμηθευτούμε μία ακόμα συσκευασία κράκερς σε περίπτωση που δεν μας φτάσουν οι 2.Ηκρέμα θα πρέπει να πέσει καυτή πάνω από τα κράκερς γιατί αλλιώς δεν θα μαλακώσουν και μείνουν ξερά.Μην βάλετε την σαντιγί πάνω σε ζεστό γλυκό (για να κερδίσετε χρόνο) γιατί θα νερουλιάσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 πακέτα κρακερς (πράσινα ή κόκκινα)
  2. 1 κρέμα γάλακτος (φυτική για γλυκά, στο πράσινο κουτί torre, τη μικρή συσκευασία)
  3. 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια (όχι στιγμής)
  4. 1-1/2 με 2 κουταλιές ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)
  5. 2 κουτιά κρύο νερό (χρησιμοποιούμε σαν μεζούρα το κουτί από το ζαχαρούχο γάλα)
  6. κανέλα και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το μισό γάλα εβαπορέ, τη ζάχαρη (κατά προτίμηση η ποσότητα) και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη για να μην κολλήσει.

  2. 2

    Σε ένα μπολ βάζουμε το άλλο μισό γάλα εβαπορέ, τα 2 κουτιά νερό και τις κρέμες Γιώτης και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Όταν αρχίσουν να σκάνε φουσκάλες στην επιφάνεια της κρέμας είναι έτοιμο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την επιφάνεια με μία μεμβράνη για να μην κάνει πέτσα.

  3. 3

    Σε ένα τετράγωνο τάπερ ή πυρέξ βάζουμε μία στρώση κράκερς. από πάνω ρίχνουμε λίγο παραπάνω από τη μισή ποσότητα κρέμας όσο είναι ακόμα καυτή, βάζουμε άλλη μία στρώση κράκερς και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε το γλυκό όπως είναι στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεί η κρέμα.

  4. 4

    Όταν κρυώσει αρκετά το γλυκό, φτιάχνουμε τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, η οποία πρέπει να είναι σε θερμοκρασία ψυγείου (όχι κατάψυξης). Έπειτα την απλώνουμε πάνω στο γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο.

  5. 5

    Όταν είναι να σερβίρουμε, σπάμε με τα χέρια μας λίγα κρακεράκια και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού, προσθέτουμε και κανέλα και ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Ετσι το φτιάχνω και εγώ Μαρία,είναι το αγαπημένο γλυκό της κόρης μου!
Το διακόσμησα με τρούφα και σοκολατένιες ελίτσες!

Από

maria s
maria s @cook_8468309
στις
Κόρινθος,greece
είμαι 28 χρονών και μαμά ενός υπέροχου πλάσματος(αγοριού) τρεισήμισι χρονών. μου αρέσει η μαγειρική και κυρίως η ζαχαροπλαστική γι'αυτό και οι περισσότερες αναζητήσεις μου είναι γύρω από τα γλυκά! τα τελευταία χρόνια δεν εργάζομαι λόγω του μωρού μου, αλλά πριν δούλευα σε μία βιοτεχνία παρασκευής σοκολάτας, τρούφας και διαφόρων άλλων λαχταριστών δημιουργιών!η μεγαλύτερη δικαίωσή μου είναι η ατάκα του άντρα μου όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό"τελικά εσύ μαγειρεύεις καλύτερα!!!!!"
Δες περισσότερα