Δροσερό dip γιαουρτιού
Μια πολύ δροσερή και νοστιμη συνταγή για ένα ντιπάκι γιαουρτιού που αναλόγως της ρευστότητάς του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σως για ψητές πατάτες ή σαλάτες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μια παραλλαγή, για ακόμη περισσότερη δροσιά, είναι αν προσθέσουμε ψιλοκομμένη μέντα και ξύσμα λεμονιού. Σε αυτή την περίπτωση βεβαίως, δεν βάζουμε το μπαλσάμικο, την πάπρικα και τον κρόκο.Σαν ντιπ και οι δυο παραλαγές, ταιριάζουν τέλεια με ψητές πατάτες (στο αλουμινόχαρτο), ψητά ή ωμά λαχανικά και ως σως μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις πράσινες σαλάτες σας. Είναι πεντανόστιμα και είμαι σίγουρη πως θα τα ευχαριστηθείτε!
Υλικά
-
1 κεσεδάκι φρέσκο στραγγιστό γιαούρτι
-
50 γραμ. βούτυρο φρέσκο ή Κερκύρας (για έξτρα άρωμα)
-
λίγο άνιθο ή μάραθο (τα φυλλαράκια μόνο) πολύ ψιλοκομμένο
-
αποξηραμένο σκόρδο στη μύτη του κουταλιού του γλυκού
-
1 κ.σ. μπαλσάμικο στο οποίο έχουμε μουλιάσει 2-3 στήμονες κρόκου Κοζάνης
-
1 πρέζα πάπρικα
-
1 πρέζα λευκό πιπέρι
-
αλάτι κατά βούληση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά, ζεσταίνουμε το βούτυρο χωρίς όμως να λειώσει εντελώς. Απλά να μαλακώσει πάρα πολύ.
-
2
Σε ένα μπωλ αδειάζουμε το γιαούρτι και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας έντονα, μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς τα δυο υλικά.
-
3
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα υλικά μας και ανακατεύουμε πολύ-πολύ καλά, έτσι ώστε να δέσουν όλα τα αρώματα κι οι γεύσεις.
-
4
Αν θέλουμε να φτιάξουμε σως για σαλάτα, απλά προσθέτουμε περισσότερο μπαλσάμικο και λίγο νεράκι. Προσοχή! Τα πολλά υγρά θα μας νερουλιάσουν το ντρέσινγκ μας και δεν θα είναι ωραίο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)