Δροσερό γλυκό με γιαούρτι

Bαθμολογία: 4.65
       
 
20 ψήφοι
,

Περιγραφή

Τριμμένο μπισκότο, γιαούρτι και τέλος οτι σας αρέσει για γαρνίρισμα απο πάνω

Δροσερό γλυκό με γιαούρτι
photo: dcroula

Συνταγή από:

ριρικα

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι total
  • 2 συσκευασίες μπισκότο τριμμένο
  • 3-4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κονσέρβα ανανά
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά ψυγείου
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Γιαούρτι , Βούτυρο , Γάλα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 120' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε το βούτυρο, το ανακατεύουμε με το τριμμένο μπισκότο και το στρώνουμε σε ενα ταψί.
  2. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι και το στρώνουμε πάνω στο μπισκότο
  3. Έπειτα στρώνουμε τις φέτες ανανά, το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες προτού σερβίρουμε.

καλή σας όρεξη!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον ανανά με οτιδήποτε μαρμελάδα σας αρέσει ή γλυκό τού κούταλιού...

Σχετικές συνταγές

    22 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από maroulita, 26-7-08  
    Στην κρέμα ζαχαρούχο-γιαούρτι μπορείς να προσθέσεις για άρωμα το χυμό και το ξύσμα από 2 λεμόνια (γίνεται σαν μους λεμόνι). Με μαρμελάδα από πάνω γίνεται σαν τσιζ-κέικ. Με φρέσκα φρούτα (π.χ. κεράσι ή ανανά) και το αντίστοιχο ζελέ γίνεται ένα τέλειο, ελαφρύ γλυκάκι.
    Μια ακόμη ιδέα είναι να τα σερβίρεις σε ποτήρια παγωτού με πόδι, όπου φαίνονται ωραία οι στρώσεις του μπισκότου, της μους και του φρουτο-ζελέ.
    #
    Σχόλιο από Φρατζολάκι, 6-2-09  
    Θα το φτιάξω μιας και μου βρίσκονται τα υλικά στο ψυγείο εύκαιρα και χαμένα θα πήγαιναν. Αλλά πράγματ κι εμένα τσιζκέικ μου θυμίζει!!θα σου πω τη γνώμη μου!
    #
    Σχόλιο από mariakant87, 24-5-09  
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΟ!ΜΠΡΑΒΟ!ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΠΥΡΕΞ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ.ΟΥΤΕ Η ΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΗ.ΕΦΤΑΙΞΕ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΠΥΡΕΞ;ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 31-5-09  
    Απο γευση το γλυκακι σου ειναι ωραιο, αν και με την προσθηκη μαρμελαδας, για τα δικα μου γουστα, γινεται πολυ γλυκο.Οποιος παντως αποφασισει να το φτιαξει θα του προτεινα να το βαλει σε ποτηρι γιατι αλλιως ειναι αδυνατον να το κοψει.
    #
    Σχόλιο από ppaffourou, 24-6-09  
    Μπράβο, καταπληκτικό κι εύκολο, ότι πρέπει για την εξεταστική τώρα! εγώ στο μίγμα του γιαουρτιού έβαλα το ζαχαρούχο κτυπημένο σε κρέμα και 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη. έγινε σαν πανακότα και κοβόταν πάρα πολύ εύκολα και χωρίς να διαλύεται.
    #
    Σχόλιο από athsok, 18-11-09  
    Η συνταγή είναι εύκολη και πολύ γρήγορη αλλά η αλήθεια είναι ότι το γλυκό μετά δεν κόβετε είναι πολύ ρευστό εγώ το έβαλα για 2-3 ώρες στην κατάψυξη και έγινε super καλύτερο από παγωτό.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 18-3-10  
    Τα έφτιαξα σε ποτήρι και έγινε πάρα πολύ νόστιμο και ωραίο στην εμφάνιση. Άσε που είναι πανεύκολο. Δεν είχα ανανά και έβαλα γλυκό του κουταλιού μαυροκέρασο. Αλλά την επόμενη φορά, γιατί έχω σκοπό να το ξανακάνω, θα το παραλείψω γιατί το γλυκαίνει αρκετά και δεν τα θέλω τόσο γλυκά...τα γλυκά μου. Θα βάλω αμυγδαλάκι φιλέ ψημένο.
    Μας άρεσε πάρα πολύ, με λίγα λόγια.
    #
    Σχόλιο από ριρικα, 19-5-10  
    ευχαριστω πολυ κοριτσια, πραγματικα ειναι καπως ρευστη η κρεμα γι αυτο κ μπαινει τοταλ γιαουρτι επειδη ειναι πιο σφιχτο,μπραβο μαρουλιτα ωραια η ιδεα στο ποτηρι.. φιλια
    #
    Σχόλιο από anastasiastri, 8-12-10  
    Γευστικο δροσερο και ευκολο.Το εβαλα σε ποτηρι με μιραντα μπισκοτα χωρις βουτηρο,Στην κρεμα εβαλα χυμο απο λεμονι και ξυσμα για γαρωιρισμα.Τελειο
    #
    Σχόλιο από lixoudia, 21-6-11  
    ΤΕ-ΛΕΙ-Ο.Χτυπησα στο μιξερ τα γιαουρτια με το ζαχαρουχο κ εσφιξε μια χαρά!
    #
    Σχόλιο από The17Tsakali, 21-6-11  
    τέλειο! εγώ δεν έβαλα ανανά γιατι δεν μου αρέσει, εβαλα ανάμεσα βυσσινα και από πάνω γλυκό του κουταλιού βύσσινο! εύκολο και νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από crista, 30-7-11  
    #
    Σχόλιο από caecilia, 12-9-11  
    παιδιά εγώ δεν ήθελα ούτε ανανά ούτε μαρμελάδα και έβαλα χυμό λεμονιού. τώρα περιμένω να περάσουν 2-3 ώρες να δοκιμάσω! Λέτε να πάρει άρωμα λεμονιού το γλυκό? δεν έβαλα ξύσμα
    #
    Σχόλιο από fragokota, 21-5-12  
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΩΡΑΙΟ!!! ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ ΠΕΤΑΕΙ!!!! Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ!!!!
    #
    Σχόλιο από aglaia, 4-1-13  
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 6-2-13  
    Δροσερο,ευκολο ,χορταστικο!!Εβαλα μεσα και λιγο ξυσμα πορτοκαλιου ,το στολισα απο πανω με κονφι πορτοκαλιου!Τελειο!Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από ~Art~, 1-7-13  
    Το έφτιαξα και έγινε τέλειο!! Χτύπησα, μαζί με το ζαχαρούχο και τα γιαούρτια, ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από μισό!! Το έκανα σε ποτήρια και από πάνω έβαλα στα μισά μαρμελάδα λεμόνι και στα υπόλοιπα σως μελιού!! Άρεσε σε όλους και σίγουρα θα το ξαναφτιάξω!! Είναι εύκολο και πολύ γευστικό!!
    #
    Σχόλιο από july88, 18-11-13  
    Δροδερό και γλυκό όσο πρέπει!
    #
    Σχόλιο από Elenaaaki, 28-3-14  
    Τη συνταγή αυτή τη φτιάχνω από το προηγούμενο καλοκαίρι. Την έχω συνδυάσει αρκετές φορές με κομπόστα ανανά (σαν γαρνιτούρα) αλλά μπορώ να σας πω ότι η γεύση αυτή απογειώθηκε όταν από πάνω έβαλα σπιτική μαρμελάδα φράουλα. Πραγματικά ένα υπέροχο γλυκό όπου εναλλάσσεται η γλυκιά γεύση της γαρνιτούρας με την οξύτητα της κρέμας και το τραγανό μπισκότο να λιώνει στο στόμα. Ταιριάζει ιδανικά μετά από ένα λίγο βαρύ γεύμα!
    #
    Σχόλιο από NemesisRose, 19-8-14  
    Λοιπόν. Εγώ βάζω στραγγιστό γιαούρτι λίγο παραπάνω από 2 κεσεδάκια και δεν βάζω καθόλου βούτυρο. Προσθέτω κι ένα φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη και το στρώνω σε ταψί για να βγαίνει κομμάτι. Από πάνω τρίβω λίγη σοκολάτα και μπισκότο επειδή ανανά δεν τρώμε!
    Βάζω και φωτογραφία! Εξαιρετική ιδέα και πολύ ελαφρύ και δροσερό γλυκό!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Φρατζολάκι, 6-2-09  
    Θα το φτιάξω μιας και μου βρίσκονται τα υλικά στο ψυγείο εύκαιρα και χαμένα θα πήγαιναν. Αλλά πράγματ κι εμένα τσιζκέικ μου θυμίζει!!θα σου πω τη γνώμη μου!
    #
    Σχόλιο από mariakant87, 24-5-09  
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΟ!ΜΠΡΑΒΟ!ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΠΥΡΕΞ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ.ΟΥΤΕ Η ΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΗ.ΕΦΤΑΙΞΕ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΠΥΡΕΞ;ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 31-5-09  
    Απο γευση το γλυκακι σου ειναι ωραιο, αν και με την προσθηκη μαρμελαδας, για τα δικα μου γουστα, γινεται πολυ γλυκο.Οποιος παντως αποφασισει να το φτιαξει θα του προτεινα να το βαλει σε ποτηρι γιατι αλλιως ειναι αδυνατον να το κοψει.
    #
    Σχόλιο από ppaffourou, 24-6-09  
    Μπράβο, καταπληκτικό κι εύκολο, ότι πρέπει για την εξεταστική τώρα! εγώ στο μίγμα του γιαουρτιού έβαλα το ζαχαρούχο κτυπημένο σε κρέμα και 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη. έγινε σαν πανακότα και κοβόταν πάρα πολύ εύκολα και χωρίς να διαλύεται.
    #
    Σχόλιο από athsok, 18-11-09  
    Η συνταγή είναι εύκολη και πολύ γρήγορη αλλά η αλήθεια είναι ότι το γλυκό μετά δεν κόβετε είναι πολύ ρευστό εγώ το έβαλα για 2-3 ώρες στην κατάψυξη και έγινε super καλύτερο από παγωτό.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 18-3-10  
    Τα έφτιαξα σε ποτήρι και έγινε πάρα πολύ νόστιμο και ωραίο στην εμφάνιση. Άσε που είναι πανεύκολο. Δεν είχα ανανά και έβαλα γλυκό του κουταλιού μαυροκέρασο. Αλλά την επόμενη φορά, γιατί έχω σκοπό να το ξανακάνω, θα το παραλείψω γιατί το γλυκαίνει αρκετά και δεν τα θέλω τόσο γλυκά...τα γλυκά μου. Θα βάλω αμυγδαλάκι φιλέ ψημένο.
    Μας άρεσε πάρα πολύ, με λίγα λόγια.
    #
    Σχόλιο από ριρικα, 19-5-10  
    ευχαριστω πολυ κοριτσια, πραγματικα ειναι καπως ρευστη η κρεμα γι αυτο κ μπαινει τοταλ γιαουρτι επειδη ειναι πιο σφιχτο,μπραβο μαρουλιτα ωραια η ιδεα στο ποτηρι.. φιλια
    #
    Σχόλιο από anastasiastri, 8-12-10  
    Γευστικο δροσερο και ευκολο.Το εβαλα σε ποτηρι με μιραντα μπισκοτα χωρις βουτηρο,Στην κρεμα εβαλα χυμο απο λεμονι και ξυσμα για γαρωιρισμα.Τελειο
    #
    Σχόλιο από lixoudia, 21-6-11  
    ΤΕ-ΛΕΙ-Ο.Χτυπησα στο μιξερ τα γιαουρτια με το ζαχαρουχο κ εσφιξε μια χαρά!
    #
    Σχόλιο από The17Tsakali, 21-6-11  
    τέλειο! εγώ δεν έβαλα ανανά γιατι δεν μου αρέσει, εβαλα ανάμεσα βυσσινα και από πάνω γλυκό του κουταλιού βύσσινο! εύκολο και νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από crista, 30-7-11  
    #
    Σχόλιο από caecilia, 12-9-11  
    παιδιά εγώ δεν ήθελα ούτε ανανά ούτε μαρμελάδα και έβαλα χυμό λεμονιού. τώρα περιμένω να περάσουν 2-3 ώρες να δοκιμάσω! Λέτε να πάρει άρωμα λεμονιού το γλυκό? δεν έβαλα ξύσμα
    #
    Σχόλιο από fragokota, 21-5-12  
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΩΡΑΙΟ!!! ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ ΠΕΤΑΕΙ!!!! Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ!!!!
    #
    Σχόλιο από aglaia, 4-1-13  
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 6-2-13  
    Δροσερο,ευκολο ,χορταστικο!!Εβαλα μεσα και λιγο ξυσμα πορτοκαλιου ,το στολισα απο πανω με κονφι πορτοκαλιου!Τελειο!Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από ~Art~, 1-7-13  
    Το έφτιαξα και έγινε τέλειο!! Χτύπησα, μαζί με το ζαχαρούχο και τα γιαούρτια, ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από μισό!! Το έκανα σε ποτήρια και από πάνω έβαλα στα μισά μαρμελάδα λεμόνι και στα υπόλοιπα σως μελιού!! Άρεσε σε όλους και σίγουρα θα το ξαναφτιάξω!! Είναι εύκολο και πολύ γευστικό!!
    #
    Σχόλιο από july88, 18-11-13  
    Δροδερό και γλυκό όσο πρέπει!
    #
    Σχόλιο από Elenaaaki, 28-3-14  
    Τη συνταγή αυτή τη φτιάχνω από το προηγούμενο καλοκαίρι. Την έχω συνδυάσει αρκετές φορές με κομπόστα ανανά (σαν γαρνιτούρα) αλλά μπορώ να σας πω ότι η γεύση αυτή απογειώθηκε όταν από πάνω έβαλα σπιτική μαρμελάδα φράουλα. Πραγματικά ένα υπέροχο γλυκό όπου εναλλάσσεται η γλυκιά γεύση της γαρνιτούρας με την οξύτητα της κρέμας και το τραγανό μπισκότο να λιώνει στο στόμα. Ταιριάζει ιδανικά μετά από ένα λίγο βαρύ γεύμα!
    #
    Σχόλιο από G B, 24-12-14  

    0 Ερωτήσεις

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από maroulita, 26-7-08  
    Στην κρέμα ζαχαρούχο-γιαούρτι μπορείς να προσθέσεις για άρωμα το χυμό και το ξύσμα από 2 λεμόνια (γίνεται σαν μους λεμόνι). Με μαρμελάδα από πάνω γίνεται σαν τσιζ-κέικ. Με φρέσκα φρούτα (π.χ. κεράσι ή ανανά) και το αντίστοιχο ζελέ γίνεται ένα τέλειο, ελαφρύ γλυκάκι.
    Μια ακόμη ιδέα είναι να τα σερβίρεις σε ποτήρια παγωτού με πόδι, όπου φαίνονται ωραία οι στρώσεις του μπισκότου, της μους και του φρουτο-ζελέ.
    #
    Σχόλιο από NemesisRose, 19-8-14  
    Λοιπόν. Εγώ βάζω στραγγιστό γιαούρτι λίγο παραπάνω από 2 κεσεδάκια και δεν βάζω καθόλου βούτυρο. Προσθέτω κι ένα φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη και το στρώνω σε ταψί για να βγαίνει κομμάτι. Από πάνω τρίβω λίγη σοκολάτα και μπισκότο επειδή ανανά δεν τρώμε!
    Βάζω και φωτογραφία! Εξαιρετική ιδέα και πολύ ελαφρύ και δροσερό γλυκό!
    #
    Σχόλιο από nikouli, 1-10-14  
    Πολύ ωραίο, δροσερό και ελαφρύ! Το μόνο που πρόσθεσα ήταν λίγη χτυπημένη σαντιγί που μου είχε περισσέψει από άλλο γλυκό ενώ από επάνω έβαλα σπιτικό γλυκό του κουταλιού σταφύλι. Ήταν τέλειο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Συμβουλές για τη διατροφή των παιδιών το καλοκαίρι
    Καθώς οι καύσωνες και οι υψηλές θερμοκρασίες βρίσκ...
    Απώλεια βάρους μετά το καλοκαίρι
    Μετά το τέλος του καλοκαιριού, ήρθε η ώρα να ασχολ...
    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...
    Μια μέρα στη θάλασσα: τι τρώμε;;;
    Οι διακοπές (και για φέτος το καλοκαίρι) αποτελ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΔΡΟΣΕΡΑ ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της Ευγενία Σουσούνη
    ΓΛΥΚΑ ΨΥΓΕΙΟΥ
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της hellenlouf
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της Popi Xatzi
    γλυκα ψυγειου
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    κρεμες σιροπια γλασο
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou