Δροσερό καλοκαιρινό γλυκάκι

ASTERI
ASTERI @cook_8449496
,Ελλάδα

Ένα ελαφρύ, καλοκαιρινό και νόστιμο γλυκάκι για το καλοκαίρι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
8 άτομα
  1. 1 πακέτο σαβουαγιάρ
  2. 2 φακέλους άνθος αραβοσίτου (φράουλα)
  3. 1 κούπα τσαγιού γάλα με λίγο κονιάκ
  4. 1 φάκελο ζελέ φράουλα
  5. φρέσκες φράουλες
  6. σαντιγύ morfat

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου (όπως λένε οι οδηγίες στον φάκελο) και το αφήνουμε λιγάκι να σταθεί.

  2. 2

    Βουτάμε τα σαβουαγιάρ ελαφρά στο μείγμα γάλακτος κονιάκ και τα βάζουμε σε ένα μακρόστενο διαφανές πυρέξ ή σε μιά βαθιά πιατέλα.

  3. 3

    Βάζουμε επάνω στα σαβουαγιάρ το άνθος αραβοσίτου στο οποίο μέσα έχουμε ανακατέψει τις φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες και το βάζουμε στο ψυγείο.

  4. 4

    Ετοιμάζουμε το ζελέ, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε επάνω στο άνθος αραβοσίτου.

  5. 5

    Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και το ζελέ.

  6. 6

    Ετοιμάζουμε την σαντυγί. Την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.

  7. 7

    Αφού έχει παγώσει το γλυκάκι μας, βάζουμε την σαντιγή σε κορνέ και διακοσμούμε.

  8. 8

    Εάν θέλουμε έχουμε κρατήσει και μερικές φρέσκες φράουλες για την διακόσμηση του γλυκού.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

Από

ASTERI
ASTERI @cook_8449496
στις
,Ελλάδα