Δροσερό κέικ φράουλας
Ελαφρύ και πολύ γευστικό κέικ με κρέμα φράουλας!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Κρέμα χρησιμοποιούμε αυτή που βράζουμε, όχι στιγμής και όποια γεύση μας αρέσει.Αν δεν θέλουμε να βάλουμε το γλάσο απλά πασπαλίζουμε το κέικ με άχνη ή καρύδα.Μπορείτε να φτιάξετε φυσικά ότι καλοκαιρινό σχέδιο τούρτας θέλετε εκτός από πασχαλίτσα. Το κέικ -τούρτα δεν γίνεται πολύ ψηλό όπως όλα τα κέικ αλλά πολύ αφράτο!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζουμε μαζί φαρίνα και κρέμα φράουλας σε μπολ. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά και τη βανίλια.
-
2
Τέλος ρίχνουμε το μείγμα φαρίνας-κρέμας εναλλάξ με το γάλα, χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
-
3
Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί 22 εκ. ή 24άρι,ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30-40 λεπτά.
-
4
Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ μας και ετοιμάζουμε το γλάσο.
-
5
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί καλά, προσθέτουμε άχνη, γάλα και μαργαρίνη, τέλος ρίχνουμε το χρώμα και ενσωματώνουμε.
-
6
Το έφτιαξα πασχαλίστα κάνοντας το διάγραμμα στα φτερά, τις κεραίες και το κεφάλι με τρούφα και καραμελίτσες στα φτερά,μπορείτε να βάλετε σταγόνες σοκολάτας.
-
7
Γλάσο, τρούφα, ζελεδάκια ή σταγόνες σοκολάτας και έτοιμο το κέικ-τούρτα.
-
8
Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια