Δροσερό συνοδευτικό με Κατίκι Δομοκού
Είναι κάτι μεταξύ ντιπ και τυροσαλάτας μόνο που είναι πολύ δροσιστικό, εύκολο, ελαφρύ και κυρίως νόστιμο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες είναι καθαρά ενδεικτικές, θα το δείτε και εσείς που θα επιλέξετε να δοκιμάσετε την συνταγή. Ανάλογα με το τυρί που θα βάλετε θα είναι και η ντομάτα (η οποία δεν θα είναι πιο πολύ από το τυρί). Ενναλακτικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σκόρδο σε σκόνη ή λίγο (λίγο όμως!) ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Τρώγεται πολύ ωραία με μικρά παξιμαδάκια και ως συνοδευτικό μεζέ ή και φαγητού. Το Κατίκι Δομοκού είναι τυρί με λίγα λιπαρά πολύ πιο ελαφρύ από την φέτα και πιο νόστιμο από το ανθότυρο. Ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή και την χοληστερίνη τους. Δοκιμάστε το!
Υλικά
-
5 γεμάτες κουταλιές Κατίκι Δομοκού
-
1 μέτρια ντομάτα (ανάλογα με τα γούστα σας μπορείτε να βάλετε και πιο πολύ ντομάτα)
-
λίγο ελαιόλαδο (ας πούμε 1 κουταλάκι του γλυκού)
-
ρίγανη κατά βούληση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί μας.
-
2
Ψιλοκόβουμε σε ξύλο κοπής την ντομάτα (δεν την βάζουμε στο μούλτι γιατί θα βγάλει πολλά υγρά και θέλουμε να την αισθανόμαστε).
-
3
Ανακατεύουμε την ντομάτα με το κατίκι.
-
4
Προσθέτουμε το λαδάκι και την ρίγανη.
Σχόλια (11)