Δροσιστική φρουτοσαλάτα
Μία πραγματικά δροσιστική φρουτοσαλάτα για τις ζεστές μέρες που ακολουθούν
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα φρούτα μπορούνε να αλλάξουν ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Απλά κοιτάμε να μην είναι φρούτα που βγάζουν πολύ νερό (π.χ. καρπούζι). Αλλαγή μπορεί να γίνει ακόμα και στο τριμμένο καρύδι, όπως να χρησιμοποιήσουμε κομματάκια φράουλας, τρούφα σοκολάτας κ.λ.π.
Υλικά
-
3 μπανάνες
-
2 αχλάδια
-
3 μήλα
-
φράουλες όσες θέλουμε
-
2 ακτινίδια
-
1 κουτί κομπόστα ανανά
-
0.5 κουταλιά ζάχαρη
-
1 κουτάλι σούπας οποιουδήποτε λικέρ
-
1-2 κουταλιές χυμό λεμονιού
-
2 φακελάκια garni ζαχαροπλαστικής
-
λίγο τριμμένο καρύδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε τη σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε 10 λεπτά στην κατάψυξη. Έπειτα τη βάζουμε στη συντήρηση μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε
-
2
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα φρούτα μας. Κόβουμε τις μπανάνες σε φετούλες και τα αχλάδια με τα μήλα σε μικρούς κύβους (αφού πρώτα τα έχουμε ξεφλουδίσει). Όταν τα τεμαχίζουμε τα ρίχνουμε μέσα σε μία λεκάνη με νερό και το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
-
3
Κόβουμε τις φράουλες, τα ακτινίδια και τον ανανά σε κομματάκια. Προσοχήδεν πετάμε το ζωμό της κομπόστας
-
4
Στραγγίζουμε τις μπανάνες, αχλάδια και μήλα και ανακατεύουμε όλα τα φρούτα σε ένα οβάλ, σχετικά βαθύ πυρέξ. Χρησιμοποιούμε χέρια ή ό,τι άλλο διαθέσιμο έχουμε για το ανακάτεμα!
-
5
Στο κουτί που ήταν η κομπόστα και έχει παραμείνει ο ζωμός, προσθέτουμε το λικέρ και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
-
6
Περιχύνουμε τα φρούτα με το ζωμό που ετοιμάσαμε
-
7
Στρώνουμε πάνω από τα φρούτα τη σαντιγύ
-
8
Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι
Σχόλια (3)