Δροσιστικό γλυκάκι ψυγείου με πτι-μπερ
Είναι ένα γλυκό που θα το βρείτε με πολλές παραλλαγές στά υλικά. Είναι δική μου συνταγή την φτιάχνω πολλά χρόνια και την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε την θα σας αρέσει σίγουρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην λυπηθείτε τα σιρόπια. Αυτό το γλυκό αν φτιαχτεί σωστά και βραχεί σωστά γίνετε σαν τούρτα.Μην βάλετε πάνω από 3 μπισκότα την φορά θα λιώσουν και δεν θα προλάβετε να τα βγάλετε.Εγώ το φτιάχνω καί σε ατομικά πλαστικά που υπάρχουν στο εμπόριο για την οικογένειά μου. Αν είναι γιά κέρασμα το φτιάχνω σε γυάλινη φόρμα.Ποσότητες δεν σας έγραψα γιατί εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας σας, πάντως σίγουρα σοκολάτα και κρέμα θα χρειαστείτε 2 χαρτάκια διότι στολίζουμε την επιφάνεια με αυτές τις γεύσεις.Πάρτε γεύσεις σιροπιών από όλα είναι γιά αρκετές χρήσεις.Περιμένω κριτική ή απορίες σας
Υλικά
-
κρέμα στιγμής φράουλα
-
κρέμα στιγμής μιλφεϊγ
-
κρεμα στιγμής βανίλια
-
κρέμα στιγμής σοκολάτα
-
κρέμα στιγμής καραμέλα
-
σιρόπια γιά παγωτά στίς κάτωθι γεύσειςσοκολάτα, φράουλα, καραμέλα, βυσσινο ή κεράσι
-
μπισκότα πτι-μπερ τα τετράγωνα
-
1 γυάλινη βαθειά φόρμα
-
γλυκό κεράσι έτοιμο ή δικό σας γιά γαρνίρισμα
-
ούζο ή κονιάκ
-
μπανάνα φρέσκια σε ροδέλλες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνετε μπόλ καί φτιάχνετε μία-μία τις κρέμες στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία
-
2
Σε άλλο σκεύος βάζετε νερό και ρίχνετε περίπου 1 κουπάκι του καφέ ούζο ή κονιάκ
-
3
Βάζετε 3 μπισκότα τα πατάτε λιγο να βραχούν και τα στρώνετε στην φόρμα.Ρίχνετε 2 από τις γεύσεις των σιροπιών
-
4
Βάζετε την πρώτη γεύση κρέμας κάνετε την ίδια διαδικασία με τα επόμενα 2 σιρόπια από τα πρώτα μέχρι να γεμίσετε την φόρμα αφήνοντας λίγο πιό κάτω από το χείλος για το γαρνίρισμα.
-
5
Στην τελευταία στρώση μπισκότων βάζετε λιγο από όλα τα σιρόπια και τα σκεπάζετε με μία νέα στρώση μπισκότα(πάντα βρεμμένα)
-
6
Η τελευταία στρώση γίνετε σαν σκάκι (τετράγωνα)
-
7
Βάζετε εναλάξ σοκολάτα γέμιση και βανίλια σε όλη την επιφάνεια μέχρι να τελειώσει η επιφάνεια σκάκι
-
8
Στην λευκή στρώση βάζετε από ένα κερασάκι γλυκό και στην μαύρη μία ροδελίτσα μπανάνα
-
9
Το αφήνετε στο ψυγείο να σταθεί μία ώρα
-
10
Κόβετε κάθε φορά που θέλετε να σερβίρετε τετράγωνο ή μακρόστενο κομμάτι και απολαμβάνετε ένα πλούσιο σε γεύση γλυκό
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)