Dulce de leche 2
Είναι μία αργεντίνικη συνταγή μαρμελάδας γάλακτος , διάσημη σε όλο τον κόσμο! Ιδανική για τούρτες, κρέπες και ό,τι άλλο βάλλει ο νους σας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το dulce de leche είναι τέλειο τόσο με βούτυρο πάνω σε ψωμάκι, όσο και σε κρέπες, τούρτες κ.τ.λ. Η πιο απλή έκδοση του παραπάνω είναι το γνωστό ζαχαρούχο γάλα που βράζουμε με το τενεκεδάκι του. Ωστόσο η γεύση αξίζει τον κόπο και την ταλαιπωρία.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρολίτσα βάζετε μιά κουταλιά ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά την αφήνετε να καραμελώσει.
-
2
Μόλις πάρει χρώμα (το οποίο θα δώσει και στην μαρμελάδα) ρίχνετε το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια και την μαγειρική σόδα.
-
3
Το αφήνετε σε δυνατή φωτιά εως ότου πάρει βράση.
-
4
Χαμηλώνετε τη φωτιά στη χαμηλότερη σκάλα ώστε να σιγοβράσει. Πού και που ανακατεύετε. Προσέξτε γιατί μπορεί το γάλα να ξεχειλίσει.
-
5
Μετά απο 45 λεπτα περίπου είναι έτοιμο. Σ'αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να τσεκάρετε ότι έχει την σωστή θερμοκρασίαβάλτε μια σταγόνα απο τη μαρμελάδα μέσα σ' ένα πιάτο και εφ' όσον είναι σχεδόν σταθερή (δεν τη θέλουμε νερουλή), το dulce de leche είναι έτοιμο.
-
6
Αφήστε το μέχρι να είναι χλιαρό, αφαιρέστε την βανίλια και τοποθετήστε το σε βαζάκια.
-
7
Διατηρείται στο ψυγείο.
Σχόλια (37)