ggr
ggr @george
Athens

Δε σας κάνει λίγο αστείο για όνομα τάρτας; Άκου “αόρατη”!!! Τι μπορεί να κάνει μία τάρτα “αόρατη”;Η απάντηση μας έρχεται, και μαζί της και αυτή η υπέροχη τάρτα με μήλα και αχλάδια, κατευθείαν από τη Γαλλία και από την…“τρελλή κουζίνα” της Eryn (“Eryn Folle Cuisine”)«“Αόρατη” επειδή όταν έριξα τις φέτες των φρούτων, την κάθε μία στο μπολ με τη ζύμη της, αυτά τη ρούφηξαν εντελώς! Σκέφθηκα ότι τώρα πια δεν πρόκειται να γίνει ποτέ η τάρτα… Και όμως, στην πραγματικότητα τους έδωσε ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα. Αλλά όχι μόνο γευστικό. Αυτή η μικρή ποσότητα ζύμης σταθεροποιεί τις λεπτές, διαποτισμένες φέτες των φρούτων, δημιουργώντας μία ομοιόμορφη διαστρωμάτωση και δίνοντας ένα πολύ ωραίο οπτικό αποτέλεσμα! Κάτι σαν millefeuille φρούτων»Μία νοστιμιά σχεδόν 100% φρέσκα φρούτα. Έχεις την αίσθηση ότι δαγκώνεις όχι μία τάρτα αλλά μία αρωματική κρέμα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η τάρτα είναι ακόμη καλύτερη όταν κρυώσει. Η καλύτερη στιγμή της; Την επομένη...Θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε τις βανίλιες με δύο κουταλιές σκούρο ρούμι. Μεθυστικό άρωμα!!!Απολαυστικά ελαφρύ και αρωματικό γλυκό!Ασφαλώς και γίνεται και μόνο με μήλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
6 με 8 άτομα
  1. 3 ωραία, μεγάλα μήλα (ή 4 μικρά)
  2. 3 ωραία, μεγάλα αχλάδια (ή 4 μικρά)
  3. 100 ml φρέσκο γάλα
  4. 70 γρ αλεύρι
  5. 50 γρ ζάχαρη
  6. 20 γρ βούτυρο
  7. 1 φακελάκι baking powder
  8. 2 φυαλίδια βανίλιας σε σκόνη
  9. 1 τσιμπιά αλάτι
  10. προαιρετικάάχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ενώνουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.

  2. 2

    Κτυπούμε καλά με το mixer τα αυγά και τη ζάχαρη,

  3. 3

    Πολύ καλα, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Το καλό κτύπημα, πέραν του ότι κάνει τη ζύμη πολύ πιο αφράτη, εξαλείφει και τη μυρωδιά των αυγών.

  4. 4

    Προσθέτουμε τότε το λιωμένο βούτυρο,

  5. 5

    Το γάλα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

  6. 6

    Και τις βανίλιες. Σε κάθε νέα προσθήκη, κτυπούμε και πάλι το μείγμα καλά, να ομογενοποιούνται τα υλικά

  7. 7

    Προσθέτουμε τώρα το μείγμα του αλευριού, από δύο κουταλιές κάθε φορά

  8. 8

    Χωρίς να σταματήσουμε το κτύπημα με το mixer, για να δεσμευθεί και αυτό ομοιόμορφα από τα υγρά και να πάρουμε μία λεία και ρευστή ζύμη, χωρίς σβώλους.

  9. 9

    Χωρίζουμε την ποσότητα της ζύμης σε δύο περίπου ίσα μέρη, σε δύο διαφορετικά μπολ, μεγέθους τέτοιου που να χωρούν το καθένα τους και από ένα είδος φρούτου.

  10. 10

    Κόβουμε στη μέση, ξεφλουδίζουμε και καθαρίζουμε από την κεντρική περιοχή με τα κουκούτσια του, ένα-ένα τα μήλα. Κατόπιν το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Η συνταγή πρότεινε μήλα Golden, εγώ χρησιμοποίησα ό,τι υπήρχε στο ψυγείο, φροντίστε μόνο να είναι νόστιμα, γλυκά μήλα.

  11. 11

    Κάθε μισό μήλο που θα κόψουμε σε λεπτές φέτες τις προσθέτουμε στο ένα από τα δύο μπολ με ζύμη και ανακατεύουμε καλά, να εμποτισθούν όλες οι φετούλες σε αυτήν. Μόνο τότε περνούμε να κόψουμε και το υπόλοιπο μισό μήλο ή να επαναλάβουμε τη διαδικασία στο επόμενο. Με τον τρόπο αυτό προφυλάσουμε τις φέτες από την οξείδωση και το μαύρισμα.

  12. 12

    Μικρή διακοπή να προθερμάνουμε το φούρνο. Τον ανάβουμε στους 220 βαθμούς. Θα ψήσουμε στους 200 βαθμούς, ο φούρνος όμως πρέπει να είναι καλά θερμασμένος, γι’ αυτό τον θερμαίνουμε σε υψηλότερη θερμοκρασία και κατόπιν την μειώνουμε για να ψήσουμε.

  13. 13

    Όταν τελειώσουμε με τα μήλα, κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα αχλάδια. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες,

  14. 14

    Και τα ρίχνουμε, το κάθε ένα που κόβουμε, στο δεύτερο μπολ, όπου και τις ανακατεύουμε καλά με τη ζύμη του, πριν περάσουμε να καθαρίσουμε και κόψουμε το επόμενο αχλάδι. Και εδώ η σύσταση της συνταγής ήταν για αχλάδια τύπου “Passe-Crassane” (“Κρασάνα” νομίζω λέγονται στα ελληνικά, η εποχή τους όμως πρέπει να είναι το φθινόπωρο, έτσι “βολεύτηκα” με την ποικιλία που βρήκα στον μανάβη, δίνοντας προσοχή να είναι μαλακά και γλυκά.

  15. 15

    Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20x20 εκατοστών. (μη σας μπερδεύει η φωτογραφία, εγώ χρησιμοποίησα ένα μεγαλύτερο σκεύος (στα 20x30 εκατοστά), αλλά και οι ποσότητες των υλικών ήταν κατά 50% περισσότερες).

  16. 16

    Το αλευρώνουμε επίσης καλά,

  17. 17

    Και αδειάζουμε, αρχικά το περιεχόμενο του μπολ με τα κομμένα μήλα.

  18. 18

    Απλώνουμε το μείγμα σε όλο το σκεύος και στρώνουμε την επιφάνειά του να γίνει επίπεδη.

  19. 19

    Στη συνέχεια, αδειάζουμε από πάνω τους το περιεχόμενο του μπολ με τα κομμένα αχλάδια

  20. 20

    Και στρώνουμε και ετούτων την επιφάνεια (μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε και τα χέρια σας, η επιφάνεια πρέπει να μην εμφανίζει ανωμαλίες, αλλά να είναι επίπεδη.

  21. 21

    Βάζουμε το σκεύος στον φούρνο, μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά (όπως έχουμε πει, ο ακριβής χρόνος αλλάζει από φούρνο σε φούρνο).

  22. 22

    Αφήνουμε να χλιαρύνει η τάρτα μας,

  23. 23

    Πριν την κόψουμε σε ορθογώνια κομμάτια. Εδώ θα μπορούσατε πρώτα να πασπαλίσετε την επιφάνεια με άχνη ζάχαρη.

  24. 24

    Βγαίνουν 6 με 8 μερίδες

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

tetei
tetei @cook_8507675
στην ουσια μια ακομη πιο υγιεινη εκδοχη της tarte tatin! υπεροχα

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens