“Μόνος στο σπίτι 3”. Με την κόρη μου. Κανελόνια "εκτάκτου ανάγκης"

ggr
ggr @george
Athens

Όταν ο μπαμπάς μένει μόνος στο σπίτι, με την κόρη του. Και εκείνη του λέει“εσύ που είσαι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου, θα μου κάνεις εκείνα τα κανελόνια που μου αρέσουν;”Και το πρώτο ερώτημα είναι; Σε ποια άραγε να αναφέρεται; Στα «Κανελόνια “alla napoletana”»; Μπαααα, πολύ απλά για τα τωρινά γούστα της… Μήπως σε «εκείνα τα “χαστούκια” που θα τα θυμάστε για καιρό…»;  Σιγά μη φτιάχνω μπεσαμέλ τώρα. Είπαμε… Στα «Κανελόνια “goodbye summer, hello autumn”»; Ναι, καλά, και που να βρίσκω κρέας κουνελιού και γαρίδες τέτοια ώρα… Άσε που είμαστε μισό χρόνο εκτός εποχής… Να ‘ναι τα «Κανελόνια με σολομό και ricotta, σε σάλτσα μανιταριών» μήπως; Ούτε σολομό, ούτε και ricotta έχω…Γιατί δεν σας είπα… Όχι μόνον είμαστε μόνοι στο σπίτι, αλλά και χωρίς ιδιαίτερες προμήθειες… Ό,τι υπάρχει στο μισοάδειο ψυγείο… Και στα ντουλάπια… Πανικός!!! Στα ντουλάπια δεν υπάρχουν καν κανελόνια!!!Ευτυχώς, εκείνη η προηγούμενη αναφορά στα “χαστούκια”, έκανε το μυαλό μου να πάρει στροφές. Σπάνιο πράγμα, γι’ αυτό και με γεμίζει με τόση ικανοποίηση κάθε φορά!!! Μιά γρήγορη ματιά και στο ψυγείο, όπου υπάρχουν λίγα και βασικά πράγματα, αλλά αρκούν! Η λύση βρέθηκεΚαι είναι απλή και γρήγορη. Και ταυτόχρονα, tasty and delicious!!! Μπαμπάδες του site, ακούστε μεΣε αυτή τη συνταγή θα χρειασθείτε μία μικρή ποσότητα κιμά που να έχει περισσέψει από κάποιο άλλο φαγητό, λίγη mozzarella, κάποιο μυρωδικό (κρεμμυδάκι; μαϊντανό; λίγο δυόσμο; ), βάλτε και μισή πιπεριά (ό,τι χρώμα θέλετε), βάλτε και δυό πιρουνιές κοινό ανθότυρο… Απλά υλικά, αλλά ικανά να φτιάξουν ένα υπέροχο πιάτο. Και με τα κανελόνια που δεν υπάρχουν, τι κάνουμε; Εύλογο το ερώτημα. Δείτε στη συνταγή που ακολουθεί.Και, αν θέλετε η κόρη σας να θυμάται αυτό το δείπνο για πάντα, πασπαλίστε στο τελείωμα με τριμμένο τυρί parmigiano. Τέλειο τελείωμα για μία “βραδιά για δύο” που τελείωσε υπέροχα!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
2 άτομα (τρίτος δεν χωράει…)
  1. 1/2 πακέτο κανελόνια (ή, την αναγκαστική λύση των “χαστουκιών”)
  2. 200 γρ κιμά (ό,τι έχει το ψυγείο σας)
  3. 100 γρ ανθότυρο (εκτός και αν έχετε ricotta. ε, δεν παίζεστε…)
  4. 100 γρ mozzarella (είτε κομμένη σε κυβάκια, είτε τριμμένη)
  5. 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  6. 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  7. 250-300 γρ κονκασέ (ή και πολτό ντομάτας, ή και φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες, στην εποχή τους)
  8. 1/2 πιπεριά, κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια
  9. 3-4 κ.σ. καλό παρθένο ελαιόλαδο
  10. αλάτι
  11. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  12. 4 κ.σ. τριμμένο τυρί parmigiano

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το κιμαδάκι μας, με λίγο (3-4 κουταλιές) καλό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι,

  2. 2

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (λευκό & πράσινο μέρος) αλλά και τον μαϊντανό, ψιλοκομμένο και αυτόν,

  3. 3

    Όπως και την λίγη πιπεριά, κομμένη σε μικρά-μικρά κυβάκια,

  4. 4

    Κανονίζουμε στο αλάτι και το πιπέρι του και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα, να σκουρύνει, ο κιμάς.

  5. 5

    Αποσύρουμε τον κιμά από το μάτι και προσθέτουμε τη mozzarella κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια,

  6. 6

    Το ανθότυρο, θρυμματισμένο,

  7. 7

    Καθώς και τη μισή από τη ντομάτα.

  8. 8

    Ανακατεύουμε τα υλικά, ενώ ταυτόχρονα λιώνουμε το ανθότυρο, για να ομογενοποιηθούν και να πάρουμε μία σχετικά πολτώδη γέμιση. Η mozzarella δε λιώνει με την πίεση, να γιατί την κόψαμε σε μικρά-μικρά κυβάκια

  9. 9

    Εάν έχετε κανελόνια, απλά...τα γεμίζετε, περνώντας κατευθείαν στο βήμα 11. Δεν χρειάζονται προβράσιμο αυτά. Εάν πάλι δεν έχετε και βρεθείτε με τίποτα άλλα...σωληνωτά ζυμαρικά (εδώ “paccheri” ή αλλιώς “χαστούκια”), τους κάνετε ένα γρήγορο ζεμάτισμα. Σε νερό που ήδη βράζει έντονα, για το 1/4 του αναγραφόμενου χρόνου βρασμού τους.Ίσα για να σπάσει το άκαμπτο σχήμα τους. Εάν τα αφήσετε περισσότερο, αφ’ ενός θα σας δυσκολέψουν στο γέμισμα, αφ’ ετέρου θα σχίσουν κατά το ψήσιμο και θα χάσουν το σχήμα τους.

  10. 10

    Τα σουρώνουμε και –αντίθετα με ό,τι (πρέπει να) κάνουμε συνήθως με τα ζυμαρικά– τα βρέχουμε με κρύο νερό, για να διακοπεί ακαριαία ο βρασμός τους.

  11. 11

    Γεμίζουμε ένα-ένα τα κανελόνια μας (ή ό,τι άλλο είδος ζυμαρικού προσφέρεται για γέμισμα, όπως τα paccheri της φωτογραφίας αλλά –γιατί όχι– και μεγάλα κοχύλια).

  12. 12

    Στρώνουμε τη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους με μία μικρή ποσότητα από την άλλη μισή ντομάτα

  13. 13

    Πάνω της τοποθετούμε, σε σφικτή διάταξη, τα παραγεμισμένα ζυμαρικά μας.

  14. 14

    Εάν έχει περισσέψει γέμιση, τη βάζουμε στα όποια κενά υπάρχουν ανάμεσα στα κανελόνια.

  15. 15

    Περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντομάτα.

  16. 16

    Πασπαλίζουμε από πάνω με μία καλή ποσότητα (4 κουταλιές μίνιμουμ) τυρί parmigiano,

  17. 17

    Και βάζουμε το σκεύος στο φούρνο που είναι ήδη προθερμασμένος στους 160 βαθμούς. Θα το αφήσουμε για 45 λεπτά περίπου.

  18. 18

    Όταν περάσει αυός ο χρόνος, βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο (το parmigiano έχει λιώσει, η δε mozzarella έχει μαλακώσει, μαστιχώνει, αλλά παραμένει σε μικρά κομματάκι),

  19. 19

    Και πασπαλίζουμε με –λίγο αυτή τη φορά– επιπλέον parmigiano.

  20. 20

    Έτοιμο το φαγητό. Σερβίρουμε ζεστό-ζεστό, όσο η επιφανειακή κρούστα θυμίζει …pizza και το μαλακωμένο ζυμαρικό λιώνει στο στόμα, ηδονικά συνοδευμένο από την καυτή γέμιση. Οι όλο επιδοκιμασία ήχους που ακολούθησαν μου έδωσαν να καταλάβω ότι είχα πιάσει τα γούστα της κόρης… Πάλι καλά! Η υπόλοιπη ημέρα θα κυλούσε με ηρεμία!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

constantinachef
constantinachef @cook_8522541
Πολύ ωραία συνταγή!Σίγουρα θα την δοκιμάσω!

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens