Eggpancake - Αυγοτηγανίτα glutenfree

29 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
evdoba
evdoba @evdoba
,

Αυγοτηγανίτα κι αυγοπίτα την ονομάσαμε!Glutenfree την κάναμε!Πρακτικό κολατσιό για σχολείο, δουλειά, δρόμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην πρότυπη κινέζικη συνταγή άλειφαν αφού έβαζαν το αυγό το ψημένο πάνω στο χυλό με σάλτσα. Μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένα τυριά πριν ρίξουμε το δεύτερο μέρος του χυλού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. Για το χυλό
  2. 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  3. 1,5 κούπα γάλα
  4. 1 1/3 κούπα φαρίνα χωρίς γλουτένη
  5. Προαιρετικά
  6. 1 κ.τσ. αλάτι
  7. 1 κ.τσ. ζάχαρη
  8. Γέμιση
  9. 1 αυγό για κάθε αυγοτηγανίτα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα αντικολλητικό μινι τηγανάκι ψήνουμε ένα αυγό και του σπάμε λίγο τον κρόκο. Αλατίζουμε αν θέλουμε ελαφρά.Το βγάζουμε από το τηγανάκι.

  2. 2

    Ρίχνουμε λίγο χυλό στο τηγανάκι. Την μισή ποσότητα από όσο θα χρησιμοποιούσαμε για μια σκέτη. Ψήνουμε ελαφρά και τοποθετούμε το αυγό που ψήσαμε μέσα.

  3. 3

    Ρίχνουμε από πάνω λίγο χυλό να σκεπαστεί το αυγό.Αφήνουμε να ψηθεί.

  4. 4

    Αφήνουμε να ψηθεί και γυρίζουμε μέχρι να ροδίσει όμορφα και από τις δυο πλευρές.

  5. 5

    Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

evdoba
evdoba @evdoba
στις
,