κύρια φωτογραφία συνταγής Eggs Benedict

Eggs Benedict

Μαγειρεύτηκε 4 φορές
Nenaki
Nenaki @cook_8451939
,Singapore

Ζεστά Εγγλέζικα ψωμάκια βουτυρωμένα, Καναδέζικο στύλ, μπέικον και αυγουλάκια στο νερό, περιχυμμένα με σως Ολλαντέζ και έξτρα τραγανές πατάτες φούρνου. Ένα από τα πιο απίθανα πρωινά - brunches στο εξωτερικό... με ασύγκριτο συνδυασμό γεύσεων για τους λάτρεις του καλού πρωινού! Σας εγγυώμαι 100% επιτυχία και ένα τέλειο πρωινό ξύπνημα ειδικά για Σαββατοκύριακο!

Λίγα μυστικά ακόμα

TipsΑυτή η συνταγή ειναι με υλικά για ένα άτομο, οπότε αν θέλετε για παραπάνω απλά πολλαπλασιάστε τις αναλογίες! Την σώς Ολλαντέζ μπορείτε να τη βρείτε και έτοιμη αλλα εγώ πάντα προτιμάω να τα φτιάχνω όλα. Επίσης, τα English muffins αν δεν τα βρείτε στα ελληνικά super market μπορείτε να τα φτιάξετε μόνες σας γιατί είναι πανεύκολα. Γι 'αυτό πρόσθεσα και την συνταγή για τα muffins! Ελπίζω να την απολαυσετε αυτη την συνταγή γιατί αν σας πετύχει θα θυμίζει πρωινό σε ξενοδοχείο 6 αστέρων! Το μόνο που θέλει είναι αψογος συγχρονισμός για να μην τα φάτε κρύα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
1 άτομο
  1. 2 αυγά, φρέσκα κατά προτίμηση
  2. 1 μέτριο προς μεγάλο English muffin
  3. 3 φέτες μπέικον
  4. 1 μέτρια προς μεγάλη πατάτα
  5. αλάτι, φρέσκο μαύρο πιπέρι
  6. Σως Ολλαντέζ
  7. 1 κρόκος αυγού
  8. 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  9. 45 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
  10. αλάτι, φρέσκο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σαπουνίζουμε και ξεπλένουμε την πατάτα καλά και την κόβουμε σε φέτες χοντρουλές και μετά σε λωρίδες χοντρουλές και μετά σε κυβάκια! Τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στους 200 για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν καφετί στην επιφάνεια.

  2. 2

    Στο μεταξύ, κόβουμε το μπέικον σε φαρδιές λωρίδες μήκους ίσου σχεδόν και ίσως μακρύτερο από το muffin και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι μέχρι να γίνουν ελαφρώς καφέ. Δεν πρέπει να είναι μαλακά, αντιθέτως πρέπει να είναι τραγανά στο στόμα.

  3. 3

    Παράλληλα με τα μπέικον, βάζουμε νεράκι το πολύ ένα δάχτυλο σε ένα αλλο τηγανάκι και μόλις βράσει ρίχνουμε προσεκτικά ένα ένα τα αυγουλάκια για να μην χαλάσει το σχήμα του ασπραδιού και ψήνουμε για 3 λεπτά.

  4. 4

    Παράλληλα με τα αυγά και το μπέικον, κόβουμε στη μέση το ψωμάκι και το ψήνουμε στην φρυγανιέρα/ τοστιέρα για λιγάκι να γίνει τραγανούλι ελαφρώς και τα βουτυρώνουμε. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο και βάζουμε πάνω από καθε ψωμάκι μοιρασμένα τα μπέικον και στη συνέχεια τοποθετούμε προσεκτικά ένα ένα τα αυγά στο κάθε ψωμάκι. Αλατοπιπερώνουμε.

  5. 5

    Σε αυτό το σημείο λογικά οι πατάτες μας θα είναι έτοιμες, οπότε τις βγάζουμε και τις προσθέτουμε στην ακρη του πιάτου. Βάζουμε το πιάτο στο φούρνο να κρατηθούν ζεστά μέχρι να φτιάξουμε πολύ γρήγορα την Ολλαντέζ.

  6. 6

    Για την Ολλαντέζ σώςΡίχνουμε τον κρόκο και τον χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι, σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύοντας προσθέτουμε σταδιακά το βόυτυρο, ώσπου να πήξει η σώς. Μην παραζεσταίνετε το μείγμα γιατι τα αυγά θα γίνουν ομελέτα. Αλατοπιπερώνουμε. Η σώς πρέπει να είναι ρευστή, αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε 1 κουταλιά ζεστό νερό για να αραιώσει.

  7. 7

    ΕναλλακτικάΒάζουμε τουw κρόκουw, αλάτι και πιπέρι στο μπλέντερ και τα αναμειγνύουμε. Ζεσταίνουμε το χυμό λεμονιού μαζί με το βούτυρο ώσπου να αρχίσει το μείγμα να βράζει και, χωρίς να διακοψουμε τη λειτουργία της συσκευής, προσθέτουμε σταδιακά τον κρόκο.

  8. 8

    Περιχύνουμε τα αυγά και τις πατάτες με τη σώς και σερβίρουμε με καφεδάκι, φίλτρου κατά προτίμηση ή με χυμό! ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps (4)

Σχόλια (9)

Arience
Arience @cook_8449682
Ευχαριστούμε Νενάκι για τη συνταγή. Πάντα είχα την περιέργια πως φτιάχνεται.\r\n2 ερωτήσεις θα ήθελα να κάνω:\r\n1. Οι πατάτες ψήνονται χωρίς κάποιο λίπος στο τηγάνι? Αυτό πρέπει να παίρνει πολύ ώρα φαντάζομαι.\r\n2. Τα μάφινσ είναι τα γνωστά κεκάκια? Η συνταγή που λες που είναι?\r\n\r\nΣε ευχαριστώ εκ των προτέρων

Από

Nenaki
Nenaki @cook_8451939
στις
,Singapore

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα