Ευβοιώτικοι Λιροκεφτέδες
Πεντανόστιμο και παραδοσιακό, νηστίσιμο ορεκτικό του χειμώνα για κάθε ώρα της ημέρας!!
Υλικά
-
5 κούπες τριμμένη κίτρινη κολοκύθα
-
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1 κ.γ. φρέσκο δύοσμο ή 1/2 κ.γ. ξηρό
-
1/2 ματσάκι άνηθο φρέσκο
-
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
Αλάτι, πιπέρι (με προσοχή στις ποσότητες)
-
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια και καθαρίζουμε κρατώντας μόνο το εσωτερικό χωρίς τα σπόρια. Τρίβουμε τη τεμαχισμένη κολοκύθα με τον τρίφτη του κρεμμυδιού (όχι με μπλέντερ) και στίβουμε με τις παλάμες μας για να φύγουν τα υγρά. Τοποθετούμε την τριμμένη και στραγγισμένη κολοκύθα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, τον άνηθο, το αλεύρι και τα αλατοπίπερα. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά ώστε να αποκτήσουμε μία μάζα εύπλαστη.
-
2
Σε ένα μπωλάκι βάζουμε αλεύρι σταρένιο και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μίγμα μας και το αλευρώνουμε πλάθοντάς το σε μικρό κεφτεδάκι και πιέζοντάς το ελαφριά στην παλάμη μας.
-
3
Τινάζουμε τα λιροκεφτεδάκια μας από την περίσσια αλευριού ώστε στο τηγάνισμα να αποφύγουμε να μαυρίσουν ιδιαίτερα.
-
4
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσει.
-
5
Σ'έναν δίσκο βάζουμε απορροφητικό χαρτί και τοποθετούμε τα τηγανητά λιροκεφτεδάκια ώστε να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι.Τρώγονται άμεσα συνοδεύοντάς τα θεικά, με ρετσίνα για να τιμήσουμε την ελληνική παράδοση!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια