Ευωδιαστά κουλουράκια κανέλας-αμυγδάλου
Μαλακά κουλουράκια, πεντανόστιμα και νηστίσιμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια συνταγή που προέκυψε έπειτα απο πολλές προσπάθειες ώσπου να καταλήξω στο επιθυμητό αποτέλεσμα!
Υλικά
-
1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα
-
1/2 ποτήρι μέλι
-
1/2 ποτήρι λευκή και καστανή ζάχαρη (ανάμικτη)
-
1 κ.γ κανέλα γεμάτο
-
1/2 ποτήρι ψιλοκομμένα αμύγδαλα
-
1/2 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
-
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
-
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο χέρι με ένα σύρμα το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Δεν χρειαζόμαστε μίξερ.
-
2
Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια βάζουμε όλα μας τα υλικά στο ίδιο σκεύος και ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.
-
3
Αν δούμε ότι η ζύμη κολλάει στα χέρια σας, αλείφουμε με λίγο λαδάκι και πλάθουμε μπαλάκια όσο ένα καρύδι.
-
4
Στρώνουμε μια λαδόκολλα, αφήνουμε απόσταση ανάμεσά τους γιατι απλώνουν λίγο, και ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε αέρα για 12 λεπτά. Έτσι βγαίνουν μαλακά. Αν τα θέλετε πιο τραγανά θα τα αφήσετε παραπάνω λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)