Εκλέρ oh! σοκολά
Είναι τα εκλέρ, τα γνωστά και αγαπημένα μας εκλέρ για τους φαν της σοκολάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για βανίλια, βάλτε κάποιο έντονο λικέρ στην κρέμα και διπλάσια ποσότητα κουβερτούρας.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
250 ml νερό
-
4 αυγά
-
150 γρ. αλεύρι μπλε
-
110 γρ. βούτυρο αγελάδας
-
1/3 κ.γ. αλάτι
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
1 κρόκος για το άλειμμα
-
Για την κρέμα
-
400 ml γάλα φρέσκο πλήρες
-
100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
-
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
1 αυγό + 3 κρόκους
-
1 κ.γ. υγρή βανίλια
-
20 γρ. κόρν φλάουρ
-
100 γρ. κουβερτούρα
-
Για το γλάσο
-
150 γρ. κουβερτούρα
-
150 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
ΖύμηΒράζουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε και προσθέτουμε το αλεύρι. Επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά.
-
2
Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και ανακατεύουμε για να κρυώσει προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά. Θα έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη, την οποία μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής χωρίς στόμιο.
-
3
Πάνω σε λαδόκολλα φτιάχνουμε μπαστουνάκια με απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
-
4
Ψήνουμε με προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.
-
5
ΚρέμαΣε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ, τη βανίλια, το αυγό και τους κρόκους. Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, μόλις πάρει βράση ρίχνουμε λίγο στο μπολ και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε όλα το μείγμα στην κατσαρόλα και επαναφέρουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Την αποσύρουμε και προσθέτουμε τεμαχισμένη την κουβερτούρα ώστε να γίνει η κρέμα σοκολατί. Την αφήνουμε να κρυώσει.
-
6
ΓλάσοΖεσταίνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει λίγο.
-
7
ΣυναρμολόγησηΧτυπάμε τη γέμιση με λίγο γάλα για να αφρατέψει και τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
-
8
Ανοίγουμε τα γλυκά στο πλάι και γεμίζουμε με την κρέμα. Με κουταλάκι βάζουμε πάνω από το κάθε κομμάτι γλάσο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Σχόλια (2)