Εκμέκ κανταΐφι γεμάτο αγάπη

Ματίνα Σ.
Ματίνα Σ. @cook_8499074
,Ελλάδα

Ένα γλυκό που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα, σε συνδυασμό με την καραμέλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλω βάζω και καραμέλαΣε ένα τηγάνι tefal βάζω 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και την καίω μέχρι να λιώσει. Τη ρίχνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, σε 2 λεπτά παγώνει και την σπάω. Στην συνέχεια γαρνίρω.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Ένα ταψί Νο 28 μερίδες
  1. 200 γραμ. κανταϊφι
  2. ΣΙΡΟΠΙ
  3. 1 1/2 φλυν. τσαγιού ζάχαρη
  4. 1 1/2 φλυν. τσαγιού νερό
  5. λίγο λεμόνι
  6. 3 φλυν. τσαγιού γάλα φρέσκο
  7. 3/4 φλυν. τσαγιού ζάχαρη
  8. 1/2 φλυν. τσαγιού αλεύρι
  9. 100 γραμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  10. 1/2 φλυν. τσαγιού κορν φλάουρ
  11. ξύσμα λεμονιού
  12. 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  13. 1 πρέζα αλάτι
  14. ΣΑΝΤΥΓΙ
  15. 1 φλυν. τσαγιού γάλα
  16. 1 πακέτο έτοιμη σκόνη σαντυγί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανοίγω το κανταϊφι στο ταψί και το περιχύνω με το βούτυρο λιωμένο. Το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει το χρώμα του ψωμιού. Το αφήνω να κρυώσει.

  2. 2

    Στην συνέχεια φτιάχνω το σιρόπι και το ρίχνω πάνω από το κανταϊφι.

  3. 3

    Φτιάχνω την κρέμα, σε μια κατσαρόλα βάζω το 1 1/2 φλυντ. τσαγιού γάλα και το 1/2 φλ αλεύρι σε ένα μπωλ. Μέσα στο μπωλ προσθέτω ακόμα την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το βούτυρο, και χτυπημένα τα 3 αυγά.

  4. 4

    Τα ανακατεύω και τα ρίχνω στην κατσαρόλα. Συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να γίνει η κρέμα.

  5. 5

    Όταν είναι χλιαρό βάζω και τα αμύγδαλα χοντροκομένα. Το ρίχνω πάνω από το κανταϊφι.

  6. 6

    Φτιάχνω την σαντυγί και την ρίχνω πάνω από την κρέμα. Γαρνίρω με αμύγδαλο και φυστίκι αιγίνης.

Αντιδράσεις

Από

Ματίνα Σ.
Ματίνα Σ. @cook_8499074
στις
,Ελλάδα