gio2766
gio2766 @cook_8465915

Παραθέτω την δική μου εκδοχή του γνωστού γλυκού. Η διαφορά απο τις άλλες συνταγές πιστεύω οτι είναι το άρωμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κάντε περισσότερο για να προλάβετε....  Μπορείτε να κάνετε ΟΤΙ παραλλαγή θέλετε, περί ορέξεως, που λένε...Ansou ευχαριστώ.Καλή επιτυχία...ευλογημένο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
ένα στρογγυλό ταψάκι 22 εκ.
  1. Για την κρέμα
  2. 360 γραμμ. φρέσκο γάλα
  3. 50 γραμμ. ζάχαρη
  4. 2 κ.σούπας κορν φλάουρ καλά γεμάτες
  5. 2 βανίλιες
  6. Για την βάση
  7. 1 κ.γλυκού βούτυρο (αγελάδος)
  8. 180-200 γρ. κανταϊφι
  9. 60 γρ. βούτυρο (αγελάδος)
  10. Για το σιρόπι
  11. 190 γραμμ. ζάχαρη
  12. 200 γραμμ. ποτήρια νερό
  13. 1 ξύλο κανέλα
  14. 6-8 σταγόνες λεμόνι
  15. μαχλέπι (8 σταγόνες)
  16. μαστίχα (όσο και μαχλέπι με το μάτι)
  17. Για την επικάλυψη
  18. 3 κ. σούπας ζάχαρη αχνη ή κρυσταλική
  19. λίγα φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα και αλεσμένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την κρέμα, βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα (να διαλυθούν τα αυγά).

  2. 2

    Ανοίγουμε τη φωτιά καθώς συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ να μην μας πιάσει η κρέμα

  3. 3

    Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  4. 4

    Προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο μόλις κρυώσει λίγο, και τοποθετούμε μια μεμβράνη για να μην κρυώσει επιφανειακά.

  5. 5

    Το μαχλέπι και τη μαστίχα τα έχουμε καταψύξει και με λίγο ζάχαρη, τα κοπανάμε να γίνουν σκόνη. Τα προσθέτουμε στο νερό με την ζάχαρη και τα βράζουμε 8- 10 λεπτά (όσο δεμένο το θέλουμε)

  6. 6

    Για τη βάση, βουτυρώνουμε καλά το ταψί.

  7. 7

    Ανοίγουμε το κανταϊφι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι οι ίνες του κολλημένες μεταξύ τους.

  8. 8

    Το βάζουμε στο ταψί και το ραντίζουμε με βούτυρο.

  9. 9

    Το ψήνουμε σε 160 - 180 βαθμούς αέρα (περίπου 10 λεπτά) μέχρι να ροδοκοκκινήσει ελαφρώς

  10. 10

    Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο και το περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι (όχι καυτά) που ήδη έχουμε δέσει.

  11. 11

    .Μόλις κρυώσει Κ Α Λ Α απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής επάνω από το κανταϊφι.

  12. 12

    Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σαντυγί και την απλώνουμε επάνω από τη κρέμα (πρόσεξε μη τη κόψεις.....)

  13. 13

    Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει αφού το πασπαλίσουμε με φυστίκι ψιλικομένο.

  14. 14

    Το τρώμε. (Αν προλάβετε..)

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

ToniaJoker
ToniaJoker @cook_8519885
Εξαιρετική συνταγή, την δοκίμασα και έφαγαν όλο το ταψί μέσα σε μία μέρα. Στην κρέμα μόνο δεν αναφέρεται πόσο βούτυρο να μπει, εγώ έβαλα 60γρ. στη διπλή δόση που έφτιαξα. Και πάλι εύγε!

Από

gio2766
gio2766 @cook_8465915
στις