Εκμέκ καταΐφι, όλο γάλα
Σπιτικό εκμέκ, όλο γάλα, με υπέροχη γεύση και εμφάνιση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή η δόση είναι για πολλά άτομα, είναι πολύ νόστιμο.Ι δανικό για γιορτές, κόβεται και στέκεται πολύ ωραία!!!!
Υλικά
-
6 ποτήρια γάλα
-
1 κουτί κορν-φλάουερ
-
1 alsa top διπλή συσκευασία
-
2 βανίλιες
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1 βιτάμ
-
1 πακέτο καταίφι
-
φυστίκια αιγίνης, λίγο καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
-
Για το σιρόπι
-
6 ποτήρια νερό
-
4 ποτήρια ζάχαρη
-
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
"Ξεμαλιάζω" πολύ καλά το καταίφι,ωσε ένα μεγάλο ταψί.
-
2
Λιώνω το βούτυρο και ραντίζω το καταίφι. Ψήνω στους 180 βαθμους, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά, να ροδίσει καλά.
-
3
Ετοιμάζω το σιρόπι.
-
4
Βράζω το νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά και κατόπιν ρίχνω το λεμόνι.
-
5
Σιροπιάζω το καταίφι (προσοχή να είναι και τα δύο χλιαρά, αλλιώς θα λασπώσει).
-
6
Κάνω την κρέμα. Ανακατέυω με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να δέσει η κρέμα, το γάλα, τις βανίλιες, το κορν-φλάουερ και τη ζάχαρη.
-
7
Την κατεβαζω από την φωτιά και την ρίχνω στο ταψί μου. Το βάζω στο ψυγείο και όταν κρυώσει κάνω την σαντιγύ και την ρίχνω από πάνω.
-
8
Πασπαλίζω με τα φυστίκια αιγίνης.
Σχόλια (16)