κύρια φωτογραφία συνταγής Εκμέκ με μπαγιάτικο ψωμί

Εκμέκ με μπαγιάτικο ψωμί

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
mmay
mmay @cook_8454393
ιλιον,ελλαδα

Ένα γρήγορο και ανάλαφρο εκμέκ της στιγμής με υλικά που έχετε πάντα στην κουζίνα σας!!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτοραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
6-8 άτομα
  1. 1 καρβελάκι μπαγιάτικο ψωμί (χωριάτικο) (μπορεί να είναι και 2 μισά που έχουν ξεμείνει)
  2. 1/2 κούπας αμύγδαλο καβουρδισμένο καιψιλοκομμένο
  3. 1 κ.γ. κανέλλα σκόνη
  4. 1 φακελάκι γιώτης στιγμής βανίλια
  5. 1 φακελάκι γιώτης garni βανίλια
  6. 500 ml γάλα
  7. Για το σιρόπι
  8. 2 κούπες ζάχαρη
  9. 1 1/2 κούπες νερό
  10. 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  11. 1 ξυλάκι κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και την κανέλα για 10'.

  2. 2

    Στο μεταξύ κόβουμε το ψωμί σε φέτες χοντρές, αφαιρούμε την κόρα και τις στρώνουμε σε ταψάκι κατά προτίμηση στρογγυλό (μεγέθους αυτό των ζαχαροπλαστείων).

  3. 3

    Σιροπιάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

  4. 4

    Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με την κανέλα και τα πασπαλίζουμε στο σιροπιασμένο ψωμί.

  5. 5

    Χτυπάμε τις κρέμες.

  6. 6

    Κρατάμε τη μισή garni και ενώνουμε τη στιγμής με την άλλη μισή garni.

  7. 7

    Στρώνουμε πρώτα τις δύο κρέμες και απο πάνω την garni που έχουμε κρατήσει.

  8. 8

    Αν θέλετε πασπαλίζετε με κανέλλα ή γλυκό του κουταλίου βύσσινο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (10)

dcroula
dcroula @Roula1505
Είδα μόλις τώρα την συνταγή αυτή.\nΔιαπίστωσα ότι είναι πολύ κοντά στο γλυκό που έχω φτιάξει, γι\'αυτό και θα την ψηφίσω. Είναι κρίμα που δεν την είδα νωρίτερα αλλά οι διαφορές είναι ελάχιστες.\nΤο δικό μου γλυκάκι είναι με τσουρέκι που είχα κάνει το Πάσχα, με σταγόνες σοκολάτας μέσα.

Από

mmay
mmay @cook_8454393
στις
ιλιον,ελλαδα