Εξωτικό γουρουνάκι
Λίγα μυστικά ακόμα
Εκεί που είναι το θέμα του βρασίματος με το νερό δείτε ανάλογα το κρέας σας πόσο θα χρειάζεται αλλά θυμηθείτε ότι θα συνεχίσει το βράσιμο όταν θα μπουν τα υπόλοιπα υλικά.
Υλικά
-
1/2 kgr χοιρινό σε μπουκίτσες με λίγο λίπος
-
1 πιπεριά μεγάλη πορτοκαλί
-
1 πιπεριά μεγάλη κόκκινη
-
1 πορτοκάλι κόκκινο
-
1/2 μάνγκο όχι πολύ ώριμο
-
1 1/2 κ.γ μέλι
-
αλάτι, πιπέρι
-
νερό
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά το χοιρινό
-
2
Βάζουμε το χοιρινο σε τηγάνι χωρίς να το σκουπίσουμε, να αρχίσει να βγάζει τα υγρά του.
-
3
Θα πρέπει να βράζει μες στα υγρά του, συμπληρώνουμε νερό για να βράσει.
-
4
Εν τω μεταξύ κόβουμε τις πιπεριές και το μάνγκο σε τετραγωνάκια.
-
5
Κόβουμε το ½ πορτοκάλι και το στίβουμε,.το άλλο μισό κόβουμε τη σάρκα του σε κομματάκια
-
6
Όταν αρχίσει και στεγνώνει το χοιρινό βάζουμε το λάδι τις πιπεριές, το μάνγκο και το πορτοκάλι να μαραθούν.
-
7
Ρίχνουμε τότε το χυμό του πορτοκαλιού.
-
8
Μόλις σωθεί ρίχνουμε νερό να βράσουν όλα μαζί Αλατοπιπερώνουμε.
-
9
Όταν αρχίσει και λιγοστεύει το νερό βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
-
10
Αφήνουμε να σωθεί το η σάλτσα για να μείνει πηχτή.
-
11
Σερβίρουμε με Basmati μυρωδάτο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια