κύρια φωτογραφία συνταγής Εξωτικό ρύζι με γαρίδες και ανανά

Εξωτικό ρύζι με γαρίδες και ανανά

Cook12
Cook12 @cook_8452930
,Ελλάδα

Νηστίσιμο και νόστιμο

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠηγήΣυνταγές της καρδιάς

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
Μέχρι 4 άτομα
  1. 250 γρ. αρωματικό ρύζι Thai η Basmati
  2. 350 γρ. γαριδούλες καθαρισμένες
  3. 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  4. 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  5. 2 κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες
  6. 0.5 φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο λευκό
  7. 1/4 φλιτζ. σάλτσα σόγιας
  8. 1/4 φλιτζ. Worcestershire sauce
  9. 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  10. 3 γεμάτες κουταλιές κέτσαπ πικάντικη
  11. 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
  12. 2 κουταλιές αλεύρι
  13. Λίγο αλάτι
  14. 1 και 1/3 φλιτζ. νερό
  15. 6 φέτες ανανά από κονσέρβα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το ρύζι.

  2. 2

    Βράζουμε για 10 έως 15 λεπτά τις γαρίδες, τις οποίες πρώτα έχουμε καθαρίσει από το κέλυφος και το κεφάλι και έχουμε αφαιρέσει προσεκτικά το εντεράκι τους.

  3. 3

    Αφήνουμε ρύζι και γαρίδες στην άκρη.

  4. 4

    Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγο τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.

  5. 5

    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, φροντίζοντας να διαλυθεί καλά το αλεύρι.

  6. 6

    Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου.

  7. 7

    Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και τον ανανά σε κομμάτια και τα βάζουμε για 1 έως 2 λεπτά να πάρουν όλα μια τελευταία βράση.

  8. 8

    Σερβίρουμε το ρύζι και το περιχύνουμε με την σάλτσα μας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Cook12
Cook12 @cook_8452930
στις
,Ελλάδα