Εξοχική χοιρινή τηγανιά στο φούρνο
Πρόκειται για μια εύκολη και νόστιμη συνταγή την οποία έμαθα από την αγαπημένη μου μανούλα.
Recipe by κοκκινοσκουφ
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε στο ταψί που θα το ψήσουμε.
-
2
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο ταψί καθώς και το λάδι, την φέτα τριμμένη σε μεγάλα κομμάτια, την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
-
3
Ανακατέβουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
-
4
Από επάνω βάζουμε μια στρώση από πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και μια στρώση από ντομάτες κομμένες επίσης σε ροδέλες.
-
5
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
-
6
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα και μετά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα περίπου.
-
7
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαϊ να ψηθεί για ακόμα ένα τέταρτο.
Σχόλια (50)