Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με πανακότα σοκολάτας

25 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Anthie Christodoulou
Anthie Christodoulou @cook_8514570
,Cyprus

Ένα πολύ εύκολο γλυκό ψυγείου, με απλά υλικά που μπορείτε να φτιάξετε είτε σε κάποιο τραπέζι σπίτι σας, είτε για κάποια επίσκεψη που θα πάτε, ή ακόμη και για να τσιμπήσετε κάτι ελαφρύ με τον απογευματινό σας καφέ…

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να στολίσετε το γλυκό στην επιφάνεια με ό,τι άλλο επιθυμείτε εσείς, ότι είδους μπισκότο σας περισσεύει, ή τριμμένη σοκολάτα ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με πραλίνα ή ακόμη και φυστικοβούτυρο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10-12 άτομα
  1. 1 στρογγυλό πλαστικό διάφανο δοχείο (23 cm διάμετρο) ή γυάλινο ορθογώνιο pirex που να έχει βάθος περίπου 5 cm
  2. 1/2 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
  3. Για την πανακότα σοκολάτας
  4. 500 ml φρέσκο γάλα 1,5 %
  5. 15 γρ. σκόνη ζελατίνης
  6. 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  7. Για την επικάλυψη
  8. 2 σακουλάκια σαντιγί σε σκόνη (dream topping χωρίς ζάχαρη)
  9. 320 ml φρέσκο γάλα 1,5% ή 200 ml γάλα συμπυκνωμένο light και 120 ml φρέσκο γάλα 1,5%
  10. Για γαρνίρισμα
  11. 28-30 maltesers
  12. 3 αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ
  13. *ότι άλλο επιθυμούμε εμείς για στόλισμα (π.χ. λίγη πραλίνα από πάνω πασπαλισμένη, chocolate chips, oreo μπισκότα αλεσμένα, καρύδια αλεσμένα κ.λπ.)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε το μπολ που θα επιλέξουμε να κάνουμε το γλυκό μας. Τοποθετούμε όσα σαβουαγιάρ χρειάζονται για να καλύψουμε όλη τη βάση. Αν χρειαστεί τα κόβουμε από τη μέση για να μικράνουν και να τα τοποθετήσουμε πιο εύκολα.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε την πανακότα σοκολάτας. Παίρνουμε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τη σκόνη ζελατίνης. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί λίγο το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κομματάκια κουβερτούρας μέσα έτσι ώστε να λιώσουν. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε τη μείγμα πανακότας να κρυώσει λίγο για να μην είναι καυτό.

  3. 3

    Παίρνουμε μία κουτάλα και ρίχνουμε το μείγμα πανακότας στο μπολ με τα σαβουαγιάρ. Σε αυτή την περίπτωση τα σαβουαγιαρ θα επιπλεύσουν στο μείγμα. Μετακινήστε τα εκεί που πρέπει. Θα απορροφήσουν αρκετό μείγμα και θα ενωθούν όλα μαζί. Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για 30 λεπτά να πήξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η πανακότα. Αν έχουμε αρκετό χρόνο μπορούμε απλώς να το βάλουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα για να πήξει το μείγμα.

  4. 4

    Καθώς το μπολ είναι στην κατάψυξη φτιάχνουμε τη φυτική κρέμα dream topping σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στο ψυγείο για να παγώσει μέχρι να περάσει η ώρα που θα βάλουμε το μπολ στην κατάψυξη ή στο ψυγείο αναλόγως.

  5. 5

    Παίρνουμε το μπολ από την κατάψυξη και αδειάζουμε όλο το μείγμα με το dream topping πάνω απ την πανακότα. Απλώνουμε απαλά με μία μαρίζ για να γίνει ίσια η επιφάνεια της κρέμας.

  6. 6

    Παίρνουμε τις maltesers και τις τοποθετούμε γύρω από την κρέμα στην περιφέρεια του μπολ ή στην περίμετρο αναλόγως. Έπειτα στη μέση πασπαλίζουμε προσεκτικά με τριμμένο μπισκότο της αρεσκείας μας.

  7. 7

    Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να παγώσει!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Anthie Christodoulou
στις
,Cyprus