Ελαφρύ σοκολατένιο γλυκό με ζελατίνη

vasmpou
vasmpou @cook_8516395

Πολύ ελαφριά κρέμα, τρώς και δεν σε λιγώνει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Βάλετε ενα παντεσπάνι τούρτας στον πάτο (μπορείτε να διαλέξετε όποια sυνταγή θέλετε από το site) και ρίχνετε απο πάνω ολη την κρέμα ή παντεσπάνι την μισή κρέμα παντεσπάνι την υπόλοιπη κρέμα και γίνεται τούρτα και μετά ψυγείο για να σφίξει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 1 γάλα εβαπορέ λαιτ 400γρ
  2. 150 ml νερό
  3. 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  4. 10 γρ ζελατίνη σκόνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε το γάλα στον κάδο του μίξερ και το βάζουμε μαζί με τον κάδο στην κατάψυξη για 2 ωρες.

  2. 2

    Βάζουμε το νερό σε ένα μπρίκι ρίχνουμε και τη ζελατίνη και το αφήνουμε λίγο να φουσκώσει η ζελατίνη.

  3. 3

    Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

  4. 4

    Βάζουμε το μπρίκι στη φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και ζεσταθεί καλά το νερό.

  5. 5

    Ρίχνουμε το ζεστό νερό με τη ζελατίνη στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας ζελατίνης στην άκρη να γίνει χλιαρό.

  6. 6

    Βγάζουμε το γάλα από την κατάψυξη, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να διπλασιαστεί περίπου σε όγκο.

  7. 7

    Προσθέτουμε και το χλιαρό μείγμα σοκολάτας ζελατίνης. Συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα, προσοχή εδώ πιτσιλάει λίγο.

  8. 8

    Το μείγμα θα φουσκώσει λιγο ακόμα, μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το ρίχνουμε στο τσέρκι γιατι πήζει γρήγορα.

  9. 9

    Περίπου μισή ώρα ψυγείο θέλει για να σφίξει.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Αλεξάνδρα Παλυβου
Αλεξάνδρα Παλυβου @cook_27797308
Η κρέμα είναι ωραία και εύκολη, με μια βάση παντεσπάνι όμως που προτείνεις η μία στρώση παντεσπάνι μια κρέμα είναι πολύ στεγνό, σαν σύνολο δεν είναι καλό.

Από

vasmpou
vasmpou @cook_8516395
στις

Κορυφαία αναζήτηση σε