Ελαφρύ σοκολατένιο γλυκό με ζελατίνη
Πολύ ελαφριά κρέμα, τρώς και δεν σε λιγώνει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Βάλετε ενα παντεσπάνι τούρτας στον πάτο (μπορείτε να διαλέξετε όποια sυνταγή θέλετε από το site) και ρίχνετε απο πάνω ολη την κρέμα ή παντεσπάνι την μισή κρέμα παντεσπάνι την υπόλοιπη κρέμα και γίνεται τούρτα και μετά ψυγείο για να σφίξει.
Υλικά
-
1 γάλα εβαπορέ λαιτ 400γρ
-
150 ml νερό
-
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
-
10 γρ ζελατίνη σκόνη
-
200 γρ κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε το γάλα στον κάδο του μίξερ και το βάζουμε μαζί με τον κάδο στην κατάψυξη για 2 ωρες.
-
2
Βάζουμε το νερό σε ένα μπρίκι ρίχνουμε και τη ζελατίνη και το αφήνουμε λίγο να φουσκώσει η ζελατίνη.
-
3
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
-
4
Βάζουμε το μπρίκι στη φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και ζεσταθεί καλά το νερό.
-
5
Ρίχνουμε το ζεστό νερό με τη ζελατίνη στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας ζελατίνης στην άκρη να γίνει χλιαρό.
-
6
Βγάζουμε το γάλα από την κατάψυξη, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να διπλασιαστεί περίπου σε όγκο.
-
7
Προσθέτουμε και το χλιαρό μείγμα σοκολάτας ζελατίνης. Συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα, προσοχή εδώ πιτσιλάει λίγο.
-
8
Το μείγμα θα φουσκώσει λιγο ακόμα, μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το ρίχνουμε στο τσέρκι γιατι πήζει γρήγορα.
-
9
Περίπου μισή ώρα ψυγείο θέλει για να σφίξει.
Σχόλια