ΣΕΦΙΤΣΑ
ΣΕΦΙΤΣΑ @cook_8450823

Ελαφρύ, γρήγορο, αφράτο, σοκολατένιο και λιγότερο παχυντικό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είνα της Αργυρώς... είνα πολύ εύκολο και ελαφρύ. Επίσης διατηρείται μέρες και στο ψυγείο..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
  1. 3 κούπες αλεύρι φαρίνα
  2. 6 κουταλιές σούπας κακάο
  3. 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  4. 2 κούπες ζάχαρη
  5. 10 κουταλιές λάδι (ελαιόλαδο)
  6. 2 κουταλιές ξύδι
  7. 2 βανίλιες
  8. ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  9. 2 κούπες τσαγιού νερό
  10. 1/2 φλυτζανάκι κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζουμε το αλέυρι μαζί με το κακάο.

  2. 2

    Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθετουμε το αλεύρι.

  3. 3

    Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόραμ κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.

  4. 4

    Ψήνουμε στους 180 γαι 40 λεπτά

  5. 5

    Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε.

  6. 6

    Το πασπαλίζουμε με αχνη ζάχαρη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (26)

danaim
danaim @cook_8455169
Μια πολλή νόστιμη και ελαφριά συνταγή!Το φτιάχνω συνέχεια!Μπορείτε να βάλετε τις ΙΟΝ κακάο για να βγει το κεικ πιο σοκολατένιο!

Από

ΣΕΦΙΤΣΑ
ΣΕΦΙΤΣΑ @cook_8450823
στις