Ελαφρύ σοκολατένιο κέικ
Ελαφρύ, γρήγορο, αφράτο, σοκολατένιο και λιγότερο παχυντικό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είνα της Αργυρώς... είνα πολύ εύκολο και ελαφρύ. Επίσης διατηρείται μέρες και στο ψυγείο..
Υλικά
-
3 κούπες αλεύρι φαρίνα
-
6 κουταλιές σούπας κακάο
-
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
-
2 κούπες ζάχαρη
-
10 κουταλιές λάδι (ελαιόλαδο)
-
2 κουταλιές ξύδι
-
2 βανίλιες
-
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-
2 κούπες τσαγιού νερό
-
1/2 φλυτζανάκι κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζουμε το αλέυρι μαζί με το κακάο.
-
2
Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθετουμε το αλεύρι.
-
3
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόραμ κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
-
4
Ψήνουμε στους 180 γαι 40 λεπτά
-
5
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε.
-
6
Το πασπαλίζουμε με αχνη ζάχαρη.
Σχόλια (26)